L’Arc de Sant Martí convida els infants a millorar la vida de les persones amb capacitats diferents

1506
Premis concurs 'Tu pots fer molt'
Premis concurs 'Tu pots fer molt'

La Fundació Privada Arc de Sant Matí va lliurar, el passat 20 de juny al Centre Cultural, els premis del concurs ‘Tu pots fer molt’, adreçat a nens i nenes de les escoles col·laboradores de 5è i 6è. L’objectiu era que els alumnes expressessin com es podria millorar la vida de les persones amb capacitats diferents. Hi van participar 225 infants de set escoles de Martorell, una d’Olesa de Montserrat i una d’Esparreguera, que van presentar 45 projectes.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí, detalla que “volíem fer una acció adreçada a la gent jove i vam plantejar aquest concurs, amb una dinàmica on expliquessin obertament com veien la discapacitat i què es podia fer per fer-los la vida més fàcil. Era un format lliure, on podien expressar els seves idees i donar suports naturals a les persones amb discapacitat”. Els participants “podien explicar una història a través d’una narració o còmic, també a través d’una presentació digital amb imatges”, segons Cadenas.

Rosa Cadenas, gerent Fundació Arc de Sant Martí

A través d’aquest concurs, l’Arc de Sant Martí pretenia que els nens i nenes que formaran part del futur vegin que és possible la igualtat i la inclusió, que tots podem ocupar el mateix espai sense distinció, que no ha d’haver-hi persones amb discapacitat i sense discapacitat, sinó simplement persones. “La societat som tots i, si algú necessita més suport per desenvolupar les seves capacitats, hem d’estar al seu costat, mai donar-li l’esquena”, apunta la gerent.

En categoria individual el primer premi va ser per Laia Santos de l’Escola José Echegaray (Martorell); el segon per Martina Sabater de l’Escola Juan Ramón Jiménez (Martorell) i el tercer per Carles Bartés del Daina Isard (Olesa de Montserrat). En categoria grupal el primer premi va ser per l’Escola Els Convents (Martorell), el segon per l’Escola El Puig (Esparreguera) i el tercer per l’Escola Vicente Aleixandre (Martorell).

Els premis individuals van ser un iphone (1r premi), un ipad (2n premi) i un iwatch (3r premi); i els guardons grupals van ser dotacions econòmiques de 600 euros (1r premi), 400 euros (2n premi) i 200 euros (3r premi). Tots els participants van tenir un obsequi-record de la feina feta al concurs.

El jurat va estar format per membres de la Fundació Arc de Sant Martí, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, representants dels patrocinadors, una persona amb discapacitat i un familiar. Prèviament, es van seleccionar els 10 millors treballs i entre ells els guanyadors.