L’artista Jaume Muxart inaugura ‘Ulls’, una sèrie pictòrica sobre la intensitat de la mirada

1172

El pintor i Fill Predilecte de Martorell, Jaume Muxart, acompanyat de l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha inaugurat aquest migdia la sèrie Ulls, a l’espai artístic que porta el seu nom. Una seixantena d’olis surrealistes amb el significat de la mirada com a temàtica essencial. La mostra es podrà visitar fins el proper 12 de març.

Els ulls, convertits en intenses mirades, copsen el protagonisme d’aquesta exposició. Els ulls atrapen sentiments i passions, la mirada interior a través de la pintura. “Per desgràcia no hi veig bé i tinc certa obsessió per la vista. La vista ho és tot, és gest i emoció, quelcom més que un òrgan, que ens permet gaudir de la pintura percebent traços, colors i formes”, ha dit l’artista.

Obres de petit i gran format. A l’interior de la sala, destaca una de grans dimensions amb un ram de flors convertides en ulls on el color i el traç tenen una gran força. Una obra reinventada una i altra vegada fins que l’artista ha aconseguit el seu objectiu. I és que, per Muxart, “la pintura està viva i sempre es pot transformar”.

Als seus 94 anys, el pintor és un treballador incansable, que no dubta a l’hora de modificar una obra si creu que pot millorar. Està preparant una nova exposició per a l’Espai Muxart sobre la seva admiració per Picasso i Velázquez.

Horaris
L’exposició Ulls romandrà al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis fins el 12 de març. Els horaris d’obertura són els dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h.