La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell tanca la programació del primer trimestre de 2024 amb la representació de Les ales de la Carlota. Es tracta d’una obra de la Companyia de Teatre Anna Roca que planteja com abordar de la millor manera possible la mort d’un familiar i com gestionar-ne el dol. La cita és aquest diumenge, 3 de març, a les 12.00h, al Teatre d’El Progrés.
Les ales de la Carlota parla de “la gestió del dol d’una nena de 8 anys i el seu pare. La pèrdua de la mare els fa enfrontar amb la mort. Un pare que no sap gestionar les seves emocions i les de la seva filla, la Carlota. Ella pateix de mal d’estómac i no entén aquest dolor, que és el dolor de la pèrdua. Gràcies a la seva imaginació, la Carlota viatja al món dels ocells que l’ajuden a afrontar millor aquest dol”, explica la responsable de Comunicació de La Xarxa, Cristina Ramírez.
Cristina Ramírez, responsable de Comunicació La Xarxa
L’obra es recomana per a nens i nenes a partir de 6 anys. És un cant a la vida que permet parlar de la mort. És el dolç refilet d’un ocell que ha fet niu a l’ampit de la nostra finestra i del qual aprenem l’alegria de viure. Perquè, en aquest viatge ple de color i poesia, els ocells són els mestres i els humans en son aprenents. I dels ocells s’aprèn que si morim és, precisament, perquè abans hem viscut.
La representació s’inclou en l’abonament per als tres primers espectacles de 2024, així com per a tots aquells infants que estudien primària a qualsevol de les escoles de Martorell -junt amb l’acompanyament d’un adult- i que estiguin adherits a l’abonament de la campanya ‘Vine al teatre’, pel qual hi poden accedir de manera gratuïta. En cas de no disposar de l’abonament, el preu és de 6 euros per adult, de 3 euros per als infants de fins a 12 anys i gratuït per als infants de menys de 3. Les localitats s’adquireixen al portal entrades.martorell.cat.
Una companyia amb prop de tres dècades de vida
La Companyia de Teatre Anna Roca neix a Olot l’any 1996. Des d’aleshores dedicarà gran part de la seva vida al públic infantil i familiar, fent companyia a famílies, professionals de la programació i institucions. Defineixen la seva manera de fer teatre com a “molt artesanal”, partint sempre d’una idea, d’un concepte o d’una imatge. Això es transforma a poc a poc en lletres, paraules, frases que ajuden a explicar-ho per a crear espectacles de qualitat on les emocions i les idees sedueixin a l’audiència, tinguin l’edat que tinguin.
La formació garrotxina també porta a escena altres espectacles infantils com Valentina quàntica on es fa una reflexió sobre les dones científiques, Experiència quàntica que versa sobre la ciència; Momo, una versió lliure de Michel Ende; Somiacaixes, un espectacle de contes clàssics versionats am moment actual i La granja més petita del món. També fan espectacles teatre per a adults amb Històries de les meves veïnes i Històries íntimes de dones.