L’Escola José Echegaray fa un mosaic gegant al pati en el Dia de la No Violència i la Pau

1851

L’Escola José Echegaray ha culminat aquest dilluns el Dia Escolar de la No Violència i la Pau amb la realització d’un mosaic gegant dels alumnes i una pintada de mans amb el símbol de la pau. El centre, adscrit com a escola Unesco, ha promogut aquests valors amb activitats que s’han anat succeïnt des de la setmana passada. El personatge que han desenvolupat enguany els alumnes ha estat Mahatma Gandhi.

Aquest dilluns, els alumnes incorporats durant el present curs al centre martorellenc s’han pintat les mans amb el símbol de la pau i han fet un mosaic al pati. Reproduïa “el símbol de la pau i la frase ‘només pots tenir pau si tu la dones’. Ha estat un moment molt bonic i màgic, ja que també hem cantat una cançó relacionada amb la pau”, ha explicat la directora del centre, Cristina Dalmau. A més, s’hi ha escrit la paraula pau en molts idiomes: català, castellà, anglès alemany, xinès o japonès, entre d’altres.

Durant la setmana passada, totes les classes des de P3 i fins a sisè de primària -en total, 450 alumnes- han fet activitats a l’aula treballant la figura de Gandhi, amb vídeos, documentals i jocs de pistes que han elaborat els tutors. Dalmau ha explicat que “habitualment treballem a les aules la figura d’algun Premi Nobel de la Pau amb activitats i transmetem els valors de la pau i la solidaritat”. Aquest 2017, el centre ha escollit Mahatma Gandhi perquè “tot i no guanyar el Premi Nobel de la Pau, va ser una figura essencial per la tasca que va fer”, ha apuntat la directora.

Un dia per difondre els valors de la no violència i la pau
Cada 30 de gener, des de 1964 i a iniciativa del poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, es commemora el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) a escoles d’arreu del món. La data recorda el dia de la mort del pensador, polític i advocat hinduista i indú Mahatma Gandhi (1869-1948) i la seva gran influència en la difusió dels valors de pau i no violència a nivell mundial.