L’exposició ‘Controles?’ arriba a l’Espai Jove per informar sobre el risc del consum de drogues

3437

L’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona Controles? es pot visitar, des del 18 d’abril al 8 de maig, a la Sala Muxart de l’Espai Jove. L’objectiu és facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum de drogues. Aquest matí, l’ha visitat l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Joventut, Raquel Sans, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza.

Adolescents, joves, famílies i professionals dels Serveis Socials de Martorell podran realitzar visites a aquesta exposició, amb el suport de tècnics professionals i d’eines informàtiques que els facilitaran metodologies participatives amb l’objectiu principal de rebre informació sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. L’horari és de dilluns a divendres, de 9.30 a 17.00h, visites concertades. De 17.00 a 19.00h, obert al públic.

Controles? vol “treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables”, diu el tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Martorell, Manel Cortés. “La mostra també fomenta el bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), especialment entre el jovent, un repte clau en el context que estem vivint”.

Manel Cortés, tècnic Joventut

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies; adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen “una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s’ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites guiades dinamitzades, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons”.

Manel Cortés, tècnic Joventut

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa i fins a l’actualitat, l’exposició Controles? ha realitzat més de 100 itineràncies pels municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 55.000 persones, de les quals més de 45.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han fet més de 2.000 accions educatives amb visites guiades, 1.400 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el programa Controles?, més de 100 sessions formatives per a famílies i unes 250 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.

L’exposició Controles? respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i Benestar” i número 4 “Educació de qualitat”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.