L’Hospital de Martorell forma professionals i usuaris en la importància de la higiene de mans

841

Personal de l’àrea de Control d’Infeccions de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha instal·lat aquest dijous punts informatius al centre per conscienciar de la importància d’una bona higiene de mans. La campanya l’han seguida prop de 250 membres del personal sanitari i molts usuaris, i ha pretès conscienciar-los d’aquesta pràctica, molt important per a evitar infeccions i salvar vides. L’acció s’ha encabit en la commemoració del Dia mundial de la higiene de mans de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les infermeres de l’àrea de Control d’Infeccions i Ajuda Externa de l’Hospital Sílvia Sancliment i Àngels Pérez han conduït, amb el suport de personal d’altres departaments, la campanya a través de dos estands informatius, dirigits a usuaris i a professionals. En el cas dels primer, Sancliment ha destacat que “ha tingut una molt bona acollida entre la gent de Martorell i rodalies que venia a l’hospital, per conscienciar-los de la neteja de mans al centre sanitari, però també a casa seva i en el dia a dia”.

L’altre estand, disposat per al personal de l’hospital, l’han visitat prop de 250 treballadors del gairebé mig miler amb què compta el centre. “Hem preparat un test per autoavaluar-se i saber si segueixen correctament el procediment. També hem fet un taller per parlar dels aspectes tècnics”, ha aclarit la infermera.

La manera més eficaç de prevenir infeccions
El dia 5 de maig se celebra el Dia mundial de la higiene de les mans, que vol apropar als professionals i a la resta de població les estratègies de l’OMS de seguir uns bons hàbits de neteja de les mans. Sancliment exposa que “la higiene de mans es considera la principal, més senzilla i eficaç mesura de prevenció de les infeccions hospitalàries relacionades amb l’atenció sanitària, i ha salvat milions de vides els darrers anys”.

A partir de l’ús d’una tecnologia de baix cost, la solució desinfectant d’alcohol pot prevenir les infeccions associades a l’atenció sanitària i evitar milions de morts cada any, amb un ús recomanat de cinc cops al dia. Aquestes ocasions són abans d’entrar en contacte amb un pacient i abans d’aplicar-li una tècnica asèptica, després d’un possible contacte amb fluïts corporals, en deixar l’entorn d’un malalt en habitació compartida i quan s’abandona l’habitació i el centre sanitari.