Sagrat Cor i UManresa reforcen l’aliança per a la formació d’infermers

324
Foto: Hospital Sagrat Cor

Representants d’UManresa – Fundació Universitària del Bages i una part del consell de direcció de l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries es van reunir el passat 1 de juliol a Martorell per tal d’avaluar l’aliança de col·laboració entre ambdues institucions, que fa dues dècades que perdura. La trobada, a més, va servir per plantejar possibles noves col·laboracions i projectes conjunts.

La trobada va comptar amb la presència d’Antoni Llobet, actual director general de la Fundació Universitària del Bages, la Dra. Mireia Torralba, degana de la Facultat de Ciències de la Salut, i Carmen Valiente, directora del Grau en Infermeria. Per part de l’Hospital, hi van assistir Carlos Márquez, tutor referent de l’alumnat que assisteix al centre procedent d’UManresa – FUB, el Dr. Manel Sánchez, responsable de Docència, així com el Dr. Jesús Ezquerra, director gerent, el Dr. Carles Franquelo, director mèdic, i Pilar Herrero, directora d’Infermeria.

La col·laboració amb UManresa – FUB es remunta als anys 2004-2005, període des del qual l’Hospital Sagrat Cor ha estat atenent alumnes de tercer i, actualment, de quart curs del Grau en Infermeria. La reunió va ser molt productiva i es preveu que, ben aviat, formalitzarem nous acords que beneficiïn ambdues parts.

Finalment, es va fer una visita a l’edifici 9 de l’Hospital Sagrat Cor, on l’infermer Alberto García va explicar el programa de la nova Unitat de Rehabilitació Integral de TCA Sagrat Cor-Bellvitge. A més d’aquesta unitat, es van visitar els nous espais de farmàcia i docència.

Sobre l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries

L’Hospital Sagrat Cor és un centre assistencial que ofereix atenció hospitalària en salut mental i atenció intermèdia, i que disposa de més de vint equipaments comunitaris repartits pel territori català: Martorell, Berga, Molins de Rei, Sant Feliu, Vilanova i Vilafranca del Penedès.

El centre és gestionat per la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, una Institució de l’Església catòlica, sense ànim de lucre, que treballa des de fa més de 135 anys en l’acolliment, la cura especialitzada, l’assistència integral i la reinserció social de persones amb malaltia mental, discapacitat intel·lectual i altres malalties, amb preferència per les persones més vulnerables, segons les necessitats de cada temps i lloc.

Actualment, l’acció hospitalària és present a 27 països de quatre continents, amb més de 350 centres i dispositius d’atenció sociosanitària i prop de dos milions de beneficiaris el darrer any. Aquest treball es fa gràcies al lliurament i la dedicació de més de 1.000 germanes, 11.000 professionals i nombrosos voluntaris. Concretament a Espanya Germanes Hospitalàries és present a onze comunitats autònomes, amb més de 5.400 llits i 100 dispositius d’assistència comunitària, més de 400 germanes, prop de 6.000 persones col·laboradores i més de 800 voluntaris i voluntàries.

Sobre UManresa

UManresa és el campus Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya especialitzat en tres àrees de coneixement: Ciències de la Salut, Educació i Empresa. Imparteix formació superior (graus universitaris, Cicles Formatius de Grau Superior i màsters i postgraus). La seva oferta es completa amb formació continuada de curta durada i també amb la del Servei d’Idiomes. Compta amb altres serveis complementaris estretament vinculats a les seves àrees d’especialització: la Clínica Universitària, el Lab 0_6 (laboratori de ciència per a infants), CISARC, el Centre d’Innovació en Simulació, l’escola bressol Upetita i el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy.