L’ONG Mans Mercedàries se’n va al 30è Camp de Treball a Moçambic

335
25è Camp de Treball de Mans Mercedàries, a Moçambic
25è Camp de Treball de Mans Mercedàries, a Moçambic

L’ONG Mans Mercedàries marxa aquest dijous al 30è Camp de Treball a Moçambic, que s’allargarà un mes. Enguany, aniran a Katembe a fer activitats amb les nenes del Lar Tiberiades, a Beira a enllesir l’Escola Irma Maria Abella i a ampliar les aules d’estudi de les Mercedàries Missioneres perquè els infants puguin estar-hi després de l’escola, i acabaran l’expedició amb activitats lúdiques i educatives a la leproseria de N’Kondedzi.

Els membres de l’ONG Montse Torras i Ton Toset han explicat, en una entrevista a Ràdio Martorell, que el 30è Camp de Treball s’iniciarà a Katembe, concretament amb les nenes del Lar Tiberíades, amb qui faran classes, activitats lúdico-educatives, excursions i sortides a la platja, com fan sempre que l’ONG Mans Mercedàries viatga a Moçambic. També faran jocs i activitats lúdico-educatives amb les nenes i nens del Centre Infantil Lutgarda de Katembe. I repartiran tots els regals que porten als seus equipatges solidaris.

La segona part del 30è Camp de Treball serà a Beira, on ajudaran a acabar les aules d’estudi, pintaran i decoraran els espais nous. Auestes aules serveixen perquè els nens i nenes del barri puguin tenir un espai per treballar quan surten de l’escola, ja que les seves cases són molt petites, i la majoria no tenen ni llum ni aigua, i són espais on és molt difícil treballar i estudiar. Aquestes aules també serveixen d’espai de trobada per a la Pastoral els caps de setmana, i també són espais d’alfabetització d’adults.

Es trobaran amb les noies i nois de Moçambic que tenen Beques d’Estudis Universitaris de l’ONG Mans Mercedàries, i els repartiran els portàtils i mòbils de segona mà, que moltes persones solidàries els han donat; i que els hi serviran per a la Universitat. Finalment, esperen acabar tota la la feina i inaugurar l’Escola Irma Maria Abella a Beira, i poder posar la placa de ceràmica feta per la martorellenca Encarna Montroig.

La tercera part del Camp de Treball serà a N’Kondedzi, a la leproseria, lloc i origen de l’ONG Mans Mercedàries. Allà faran activitats lúdico-educatives amb tota la canalla del poble i pintaran totes les parets de la Missió malmeses per les pluges, com ja és tradició cada vegada que l’ONG Mans Mercedàries va a N’Kondedzi.

L’expedició d’enguany la formen Pau Bertrán i Mireia Gimeno (socis de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col.legi la Mercè de Martorell); Pol Chacón (soci i padrí de l’ONG Mans Mercedàries i Exalumne del Col.legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat); Abril Jorba, Elisabet Durán, Imma Jovéi Sara Acón (sòcies de l’ONG Mans Mercedàries) i Ton Toset i Montse Torras (socis, padrins i membres de la junta de l’ONG Mans Mercedàries).

Són voluntàries i voluntaris que porten els equipatges solidaris plens de tot el material que moltes persones els han donat de manera desinteressada: roba, sabates, material esportiu, xandalls, material escolar, motxilles, ordinadors portàtils, mòbils, ulleres, caramels, medicaments i peluixos.