Prolífics, virtuosos i desenfadats, La Ludwig Band revolucionarà el PAS

338

Prolífics, virtuosos i desenfadats, La Ludwig Band ha revolucionat el panorama català gràcies a les seves lletres agudes i el seu esperit satíric. Aquest dissabte, a les 22.30h, aterren al Festival PAS (Pont a les Arts Sonores) per encisar el pont del Diable amb el seu nou disc Gràcies per venir.

Després de quatre discos en tan sols quatre anys, amb els que han guanyat premis com l’Enderrock al millor disc del 2021 per La mateixa sort o el Cerverí a la millor lletra en català del 2021 per la ja mítica S’ha mort l’home més vell d’Espolla, arriben amb Gràcies per venir, el seu disc més ambiciós, corejable, potent i representatiu.

El nou disc potencia l’esperit coral de la banda amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres segueixen sent el pal de paller de la banda i troben el punt en comú en personatges vinguts de l’amistat, la feina i l’amor.

“Fem música que ve de la tradició més folk, americana i catalana, que es van trobar als anys 70. Suposo que venim d’aquí i en els últims discs l’estem revestint de pop rock. El que és segur és que ens ho passem molt bé, els sis fem un bon equip, gaudim de la companyia i de la qualitat musical dels altres. El públic que ens ve a veure normalment també en gaudeix molt”, comenta Quim Carandell, veu i guitarra de la banda.

Quim Carandell, veu i guitarra

Carandell està acompanyat d’en Gabriel Bosch a la guitarra elèctrica i cors, Roger Cassola a la bateria i cors, Pau Esteve al piano, teclat i cors, Andreu Galofré al baix i cors, i Lluc Valverde al clarinet, saxo i cors.