Ocularis farà dissabte la 6a edició del festival benèfic Ocústic a Ca l’Oller

372
Festival Ocústic. Marta

L’ONG Ocularis organitza dissabte, 6 de juliol, la 6a edició del festival musical benèfic Ocústic. La vetllada pretén recaptar diners per als projectes formatius que oftalmòlegs i optometristes duen a terme al Senegal i Moçambic. El festival tindrà lloc als jardins de Ca l’Oller, amb obertura de portes a partir de les 20.00h.

Cinc artistes amenitzaran la vesprada amb les seves veus i actuacions. La primera intèrpret de la nit serà la Karol Doblas, qui serà precedida per Nèctar i Glorius. El grup Wildflowers també actuarà i Pau Quílez, amb el nom artístic de Kilezzz, tancarà el festival. Laia Prat, membre d’Ocularis a Martorell, destaca que “tots els grups són locals o dels voltants de Martorell”.

Laia Prat, membre d'Ocularis

Ocularis ofereix diferents formes de col·laborar amb l’organització, a banda dels 4 euros reglamentaris de donatiu. Gràcies als patrocinadors municipals, els assistents podran participar en els “sortejos sorpresa de sopars, vermuts, classes de pàdel i samarretes”, entre d’altres premis. A més, el festival disposa d’un servei de barra i entrepans al llarg de tota la nit.

Laia Prat, membre d'Ocularis

Ocularis va ser fundada el 2010 com a associació sense ànim de lucre pel Dr. Joan Prat i el seu equip del servei d’oftalmologia de l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD). Actualment, més d’una vintena de persones de diversos perfils formen part de l’equip: professionals de l’Oftalmologia, l’Optometria i Ocularistes, així com cooperants i especialistes en gestió de projecte, finances i comunicació.

L’entitat ofereix cursos i diplomes universitaris oficials en cooperació amb les institucions locals, com els hospitals públics i les autoritats sanitàries. Es financien gràcies al suport dels patrocinadors, públics i privats, però també gràcies a donatius de particulars que creuen en el poder de l’educació i de la formació per canviar un país de forma sostenible i duradora.