Màgia de prop i ombres xineses a ‘Magikíssim’, un espectacle de l’il·lusionista Sergi Buka

1184
Sergi Buka, mag. Foto: David Ruano TNC
Sergi Buka, mag. Foto: David Ruano TNC

Una simfonia de coloms, cartes, papers i cordes seran protagonistes aquest dijous a l’espectacle Magikíssim de Sergi Buka, a les 18.30h, al Centre Cultural. Gràcies al poder de la seva vareta màgica, el xou farà un gir a l’orient per sorprendre la platea amb mil·lenàries ombres xineses. La seva és una màgia plena de sensibilitat i força que fan d’aquest artista un creador d’il·lusions.

La funció de Sergi Buka vol endinsar els nens i nenes en el món de la màgia, però també els adults que els acompanyen. Els espectadors seran partícips en tot moment de les diferents sorpreses que l’espectacle els depara, i el mag s’encarregarà de despertar-los la il·lusió amb trucs fets amb objectes quotidians.

Il·lusionista, ombroman i llanternista, Sergi Buka es va afeccionar a la màgia de molt jove. Amb només 14 anys ingressa a la Sociedad Española de Ilusionismo (SEI) on va tenir els seus primers contactes amb mags professionals. Amb 15 anys debuta com artista en l’especialitat de màgia de prop, en un conegut cafè-teatre, on neix la seva passió per la màgia escènica, definint el seu treball amb el llenguatge visual que el caracteritza.

La màgia de Sergi Buka ha estat present en diversos països, desenvolupant la seva activitat artística com a intèrpret dels seus propis espectacles o col·laborant en produccions dirigides per: Abel Folk, Andrew Watson, Bernhard Paul, Joan Font (Comediants), Joan Montanyes ‘Monti’, Ramon Simó, Rosa Novell, Rosa Verges, Rob Tannion, Paco Mir i Tamzin Townsend, entre d’altres. Són destacables els seus espectacles Umbra estrenat al Teatre Nacional de Catalunya i L’Impossibilista estrenat al Teatre de l’Aurora.

El mag ha actuat en grans teatres i petits cafès-teatre, creuers i pistes de circ. Ha creat efectes i els ha presentat en pista en diversos circs, Circo Price de Madrid, Il Circo ltaliano, Circus Roncalli. Darrerament ha presentat el seu muntatge Lucis et Umbrae, un espectacle de llanterna màgica estrenat i presentat al Teatre Nacional de Catalunya la temporades 2016-17. En el món de la publicitat, Sergi Buka ha participat en processos d’assessorament d’espots i campanyes publicitàries, i en el cinema amb les seves ombres xineses a La sombra del sol del director cinematogràfic David Blanco. També ha fet aparicions en televisions europees i ha participat en nombrosos festivals i congressos màgics en els què ha estat premiat.

Venda d’entrades

Les entrades per anar a veure Magikíssim aquest dijous, 28 de desembre, a les 18.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural costen 4 euros a taquilla. L’entrada anticipada val 3 euros general i 2,5 euros per al públic jove de fins a 25 anys o més gran de 65 anys o pensionista. Es poden aconseguir als punts d’informació del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Per als menors de 12 anys l’espectacle és gratuït, però cal que recullin la seva invitació als punt de venda. Consulteu programació Nadalem.