Clou el programa ‘Recicla’t +45’ amb el lliurament de diplomes als seus participants

899
Cloenda 'Recicla't +45'

Un total d’11 dels 38 participants del programa ‘Recicla’t +45’ van assistir el 20 de desembre passat a l’acte de cloenda realitzat al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa on van rebre els diplomes acreditatius. Aquest innovador programa, impulsat per segon any consecutiu pel Centre de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’ha adreçat a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell.

Els participants “són persones amb necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències per millorar així la seva ocupabilitat”, segons ha recordat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat. El projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Durant aquest any, 38 usuaris del Servei Local d’Ocupació de Martorell han tingut l’oportunitat de participar en aquest projecte d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys, aconseguint 6 d’aquests participants un contracte laboral.

Des de l’inici del programa, el passat juliol, fins a aquest mes de desembre s’han dut a terme un total de 27 accions formatives en què han participat 27 dels 38 inscrits, finalitzant completament les formacions 24 participants.

Entre les accions formatives que s’han dut a terme destaquen el cicle de tallers TIC d’alfabetització digital, amb gran èxit d’assistència, tallers on s’han treballat competències transversals tractant temàtiques com el treball en equip, la resolució de problemes, capacitat d’organització i gestió de la feina i del temps, habilitats de comunicació; i tècniques de recerca activa de feina, com els canals ocupacionals, la millora de les competències TIC, el currículum vitae, cartes de presentació, entrevistes de selecció, etc…

A banda d’aquestes accions formatives, les tècniques del programa han realitzat assessoraments individuals, tutories i acompanyament, segons les necessitats de cada participant i mantenint contacte constant amb el teixit empresarial del municipi per fer derivacions formatives o ocupacionals.

Programa ‘Recicla’t +45’

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell desenvolupa des de fa temps programes que, amb diferents noms i formats, volen evitar que el col·lectiu d’aturats majors de 45 anys entrin en situació de risc d’exclusió social intentant millorar les seves competències tècniques i transversals amb la finalitat d’inserir-los al mercat laboral i fomentant el reciclatge professional i formatiu dins del col·lectiu.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, s’ha observat que el conjunt d’aturats majors de 45 anys manté principalment perfils amb formació baixa i que, en molts casos, provenen del sector de la construcció o no han treballat mai. Dins aquest col·lectiu també es troben persones immigrades amb dificultats idiomàtiques per entrar dins del mercat laboral.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Promoció Econòmica desenvolupa diferents dispositius d’inserció adreçats a persones amb dificultats d’inserció i vulnerabilitat. ‘Recicla’t +45’ vol ajudar les persones majors de 45 anys a dissenyar el seu itinerari d’inserció laboral i millorar les seves competències tècniques i transversals.