Marc Rius debuta a la Copa d’Espanya de powerlifting amb la primera plaça

1470
Marc Rius Copa Espanya 2021
Marc Rius Copa Espanya 2021

El martorellenc Marc Rius s’ha proclamat campió de la Copa d’Espanya de powerlifting que ha tingut lloc a Carranque, a la província de Toledo, i segueix ampliant el seu palmarès en un esport que fa dos anys que practica. Després d’un estiu amb dues medalles al Campionat d’Espanya i de dos Campionats de Catalunya a la butxaca, Rius s’ha estrenat en aquesta competició amb la primera plaça en la categoria de -93 kg i campió de la categoria absoluta.

En total, Rius ha aixecat 768 kg, repartits en 330kg al pes mort, 192kg en press banca i 262’5kg en squat. Amb aquests números, ha fulminat les estadístiques anteriors i és que ha signat el millor pes en la categoria de menys de 93kg i s’ha endut la primera plaça d’aquesta franja.

El martorellenc admet que la primera plaça arriba després de “molt treball” i de molts entrenaments i reconeix que encara li queda molt camí per recórrer, “sé que encara podem apretar més i l’objectiu és guanyar l’europeu”.

Marc Rius, competidor powerlifting

L’aixecament en pes mort, on va arribar a aixecar fins als 330’5kg, va crear un clima de competitivitat i estat d’ànim que, segons explica el martorellenc, ha estat la millor experiència esportiva en la seva carrera, “és on tenia més expectatives i aquesta categoria és la més competitiva”.

Marc Rius, competidor powerlifting

Amb aquesta primera plaça tanca el seu millor any a nivell competitiu i es prepara per a una primavera on intentarà reeditar el primer lloc del Campionat d’Espanya. En totes les competicions on ha assistit, Marc Rius les ha tancat amb medalla i es manté com una competidor molt fiable.