Obre la via saludable al polígon Can Bros, que millora l’accessibilitat i la mobilitat sostenible

1753
Obertura via saludable accés polígon Can Bros

Aquest matí, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament de Martorell ha dut a terme l’obertura de la via saludable que dona accés al polígon Can Bros. Es tracta d’un projecte que ha unit les afores de la ciutat amb el nucli urbà, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i seguretat dels vianants, i fomentar la mobilitat sostenible.

Les actuacions formen part de les obres d’urbanització del projecte denominat ‘Via ciclista i itinerari de vianants d’accés al Polígon Can Bros de Martorell’ del “Programa de ayudas a municipios para la implantación de zones de bajas emisiones y la transformación digital y sostenible del transporte urbano’. Aquestes actuacions han estat finançades en el marc del ‘Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia’ per a Europa per una mobilitat sostenible del ‘Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana MITMA’ cofinançats per la Unión Europea amb fons NextGenerationEU.

El projecte de Via Ciclista ha consistit en la implantació d’un nou corredor per a bicicletes i itinerari de vianants de connexió del nucli urbà de Martorell amb els tres polígons industrials situats a la zona nord del terme municipal (polígons Solvay, Can Cases-Can Sunyol, Can Bros i SEAT de Martorell). Així, s’han dut a terme obres de pavimentació i asfaltatge, s’ha ampliat la vorera del vial lateral en diversos trams, s’ha renovat la xarxa d’enllumenat públic i s’han incrementat les zones verdes en la zona. 

Tal com ha explicat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “aquesta obra, des del punt de vista de la mobilitat, és molt important pel nostre municipi. Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, obrirem aquesta via que pretén millorar l’accessibilitat al polígon, sobretot amb bicicleta o a peu”.

“Als polígons, Martorell deixa de ser ciutat 30, com ho és al nucli urbà i, per tant, era necessari un carril bici i de vianants en aquesta zona, per tal de garantir-hi l’accessibilitat i la seguretat. A més, hem fet una rotonda que afavoreix la sortida molt més ràpida del polígon, cap a l’antiga nacional i el centre de la ciutat. Això millora la mobilitat dels treballadors i també de les mercaderies”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Quant a les obres, “s’ha asfaltat un tros aproximadament de quilòmetre i mig, on hem posat voreres, que han millorat, entre altres, l’accessibilitat a l’hospital Sagrat Cor”, ha afirmat Fonollosa, qui també ha posat sobre la taula la intenció de continuar treballant per arribar a la mobilitat sostenible desitjada: “encara queden moltes coses per fer amb l’objectiu  de reduir els vehicles privats de les vies d’alta capacitat, i promoure diverses alternatives de mobilitat més sostenibles i eficients”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament també ha adaptat l’espai urbà per fer-lo més accessible a persones amb mobilitat reduïda i discapacitat visual. Les obres han garantit l’objectiu de fomentar els modes de transport no motoritzats i incrementar les oportunitats per al vianant i la bicicleta, amb el menor impacte ambiental i social que ha estat possible.