L’alcalde Xavier Fonollosa signa la Carta Internacional per Caminar

362
L'alcalde Xavier Fonollosa signa la Carta Internacional per Caminar

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha signat aquest dilluns la Carta Internacional per Caminar per a la creació de comunitats sanes, eficients i sostenibles on la gent esculli caminar. L’adhesió s’emmarca en els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 16 al 22 de setembre.

La Carta Internacional per Caminar és una declaració amb principis i estratègies a través de la qual l’Ajuntament de Martorell estableix el compromís de fomentar un municipi sa, eficient, inclusiu, sostenible i segur on la gent pugui caminar.

Els seus principis estratègics són incrementar la mobilitat integral; dissenyar i gestionar espais i llocs per a les persones; millorar la integració de les xarxes de vianants; planificació territorial i usos del sòl com a suport a la comunicació a peu; reduir el perill d’atropellaments; millorar la sensació i seguretat personal; augmentar el suport de les institucions, i desenvolupar la cultura de caminar.

A través d’aquesta adhesió, l’Ajuntament reconeix els beneficis de caminar, com a indicador clau de societats amb salut, eficiència, inclusió social i sostenibilitat. A més, reconeix els drets universals de les persones a poder caminar d’una manera segura i a gaudir d’una alta qualitat d’espais públics a qualsevol lloc i en qualsevol moment.

La Carta internacional pel caminar va ser elaborada en el marc de la sèrie de conferències internacionals del WALK21 que van començar el 1999. A Catalunya és impulsada per l’Associació Catalunya Camina amb el suport de la Generalitat de Catalunya.