Més de 500 alcaldes i electes mostren el seu compromís absolut amb el referèndum

1465
Suport alcaldes referèndum
Suport alcaldes referèndum

Clam del municipalisme català en suport al referèndum d’independència anunciat pel Govern per al proper 1 d’octubre. Més de mig miler d’alcaldes i electes van assistir, dissabte, 1 de juliol, al paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) per mostrar la predisposició i compromís del món municipal per col·laborar en aquelles actuacions que es requereixin des del Parlament i el Govern per tirar endavant el referèndum, segons es recull en la Declaració del Món local de l’1 de juliol de 2017.

A través del manifest, els alcaldes manifesten la predisposició i compromís a col·laborar en totes aquelles actuacions que des del Govern se’ls requereixin, i per això, en el moment que es faci la convocatòria posaran a disposició de l’organització del referèndum els locals habituals on se celebren totes les conteses electorals als nostres municipis.

En representació de l’Ajuntament de Martorell hi va assistir la tinent d’alcalde i regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, delegada per l’alcalde Xavier Fonollosa, qui no va poder assistir-hi en solapar-se l’acte amb la inauguració de la plaça de Santa Maria al barri de Can Cases.

“Des de l’Ajuntament de Martorell, com la major part d’ajuntament de Catalunya, recolzem el fet que es pugui celebrar un referèndum i que els catalans puguin decidir el seu futur polític. És un acte on es reivindica que es pugui fer una consulta per decidir què volem ser en un futur. Cada persona ha de tenir la seva idea, però ha de poder manifestar-se. En democràcia els pensaments sempre es manifesten a les urnes. Per això volem recolzar el Govern i el Parlament de Catalunya que són els qui impulsen aquesta consulta referendària”, ha dit Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El text de la declaració expressa el suport dels alcaldes a la voluntat del Parlament i del Govern i encoratja a ambdues institucions a seguir avançant en tots aquells passos necessaris per fer efectiva l’organització, la convocatòria, la celebració i l’aplicació del referèndum anunciat per al proper 1 d’octubre. La declaració va ser llegida per l’exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral. A l’acte, convocat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), hi van assistir, entre altres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i els consellers Neus Munté, Josep Rull i Meritxell Borràs.