Un taller de cuina amb finalistes de ‘Masterchef Junior’ recull diners pels nens de Bielorússia

1979
Showcooking La Trampolina
Showcooking La Trampolina

L’Associació Educativa i Cultural La Trampolina, entitat al servei del lleure infantil, juvenil i familiar, va organitzar el passat diumenge un showcooking solidari de cuina en viu amb la participació dels barcelonins Lukas i Álex, finalistes del concurs de TVE MasterChef Junior. Els beneficis recaptats a través de les inscripcions a aquest taller aniran destinats a l’Associació d’Acollida de Nens de Bielorússia.

Més d’una quarantena de nens i nenes van poder gaudir d’una classe pràctica de cuina per aprendre a elaborar dues creacions culinàries a l’abast dels més petits: un plat de sushi i una brotxeta de fruites. Repartits en dos torns per a poder gaudir d’una experiència més personalitzada, els participants van poder seguir in situ les instruccions de dos finalistes del programa MasterChef Júnior: Lukas, d’11, finalista de la 3a edició i Àlex, de 12 anys, finalista de la 4a edició del programa de TVE.

Per al president de La Trampolina, David Romera, aquest tipus d’actes permeten als nens i nenes gaudir d’activitats diferents a les que s’acostumen a dur a terme als casals i els ajuden a desenvolupar habilitats de manipulació d’aliments, a banda de poder gaudir posteriorment de les seves pròpies creacions.

Aquest taller va tenir lloc a la Casa de Cultura de la Vila i cada torn va tenir una durada aproximada de 90 minuts. A l’acabar, els participants van poder-se emportar les seves creacions i també van poder demanar autògrafs i fotografies als joves cuiners. A l’acte hi va assistir la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau.

David Romera, president La Trampolina

Aquest taller tenia un cost de 12 euros, beneficis dels quals aniran destinats a cobrir les despeses de l’Associació d’Acollida de Nens de Bielorússia i per evitar que costos com els vols o els tràmits burocràtics corrin a càrrec de les famílies.

Aquesta organització és una entitat sense afany de lucre que va néixer l’any 1998 amb el propòsit d’acollir nens i nenes bielorussos afectats per l’accident de la central nuclear de Txernòbil del 1986, i que per les seves condicions sociosanitàries no poden gaudir al seu país d’una alimentació adequada ni d’uns controls sanitaris que permetin controlar el seu estat de salut.

La presidenta de l’AANB, Sara Llabería, explica que la tasca principal que fa l’entitat és oferir als infants que venen d’acollida durant els mesos d’estiu una dieta equilibrada, realitzar controls mèdics amb la col·laboració de professionals voluntaris o garantir-los un clima familiar adequat entre d’altres.

Sara Llabería, presidenta Associació d'Acollida Nens de Bielorússia