Movem vol girar Martorell cara al riu i que sigui “un poble-horta i no un poble-fàbrica”

797

Movem Martorell ha organitzat aquest diumenge una passejada tranquil·la per la vora dels rius mentre han comentat els problemes generals i puntuals que, segons diuen, pateixen. La plataforma ha recordat les seves propostes per girar Martorell cara al riu i convertir l’espai fluvial en el cor verd d’un poble que pot recuperar la seva essència natural malgrat ser una cruïlla de camins i un centre industrial.

Pocs pobles de la nostra comarca gaudeixen de rius que facin part de la seva estructura natural, urbana i social, i Martorell n’és un dels afortunats. Malgrat això, segons el candidat de Movem Martorell, José Simón, “en aquest moment el riu Anoia i el riu Llobregat disten molt de ser espais fluvials plenament naturals i ben protegits a causa de l’agressió urbanística, abocaments incontrolats, les inadequades pràctiques de manteniment i neteja de llits i ribes, i haver donat prioritat al cotxe per sobre dels vianants, la flora, la fauna i l’esplai fluvial propi”.

La plataforma de confluència política ha criticat la manca de disseny i de gestió de polítiques que articulin un poble geogràficament dividit. En el seu programa electoral aposten per fer de Martorell “un poble-horta i no un poble-fàbrica, per tal que els rius siguin una oportunitat i no una amenaça”. Per a assolir aquests objectiu, “hem de tractar els rius com el que són, un tresor. Volem que el riu Anoia sigui una cremallera que uneixi La Vila amb Can Carreras i girar Martorell cara al riu”, ha insistit Simón.