Música i ritme per celebrar els 10 anys de la Residència Sant Joan de Déu

595
10è aniversari Residència Sant Joan de Déu

La Residència Sant Joan de Déu ha celebrat aquest dilluns el seu 10è aniversari amb una gran festa familiar. Al matí han organitzat l’espectacle ‘Lluvia de estrellas’ i a la tarda exhibició del grup de ball de sevillanes d’El Progrés i del grup de ball en línia de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de les regidores Elisabeth Plaza i Raquel Sans.

Coincidint amb dates i festivitats assenyalades, la Residència Sant Joan de Déu organitza moltes activitats per dinamitzar la vida dels seus usuaris. Una de les celebracions més sonades és sempre la del seu aniversari, que enguany pren especial rellevància, ja que suma la primera dècada.

L’alcalde Fonollosa ha subratllat que “els usuaris estan molt contents quan hi ha activitats d’aquest tipus, ja que és un dia especial. Han fet un gran espectacle i ens ho hem passat molt bé veient-lo. Commemorem que fa 10 anys de la construcció d’aquesta residència ampla, fantàstica, amb llum natural, amb patis i jardins, on els usuaris es troben com a casa i formen una gran família”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Recordem que, a causa de pandèmia, els usuaris van estar molts mesos aïllats. No podien sortir ni hi podien entrar els familiars. La pandèmia va ser molt dura a la societat general, però especialment a les residències. Veure que recobrem una normalitat que teníem i que estem a ple funcionament de les activitats i de les visites és molt bo”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“El benestar de la gent gran és una de les coses que més ens ha de preocupar. Quan vinc aquí sempre surto molt content perquè veig que hi estan molt ben atesos, hi fan una vida molt normal i amb activitats diàries”, ha indicat.

El director de la Residència Sant Joan de Déu, Jonatan Triviño, ha destacat que “durant aquests dies estem celebrant amb moltes activitats lúdiques i festives els 10 anys del centre. Una dècada que celebrem amb el mateix esperit de servei a la gent gran que tant estimem. Som una gran família, fortament unida pels llaços de l’amistat i del respecte mutu, tot i la nostra diversitat”.

“Aquesta és casa nostra. Tenim una de les millors instal·lacions per tal de desenvolupar les tasques de cura i atenció a la gent gran. Per tant, gaudim-la i cuidem-la, perquè és la nostra llar, que esperem ens duri molts anys”, ha reblat.

Jonatan Triviño, director Residència Sant Joan de Déu

La tardor de 2012, els 40 usuaris de l’antiga residència es traslladaven al nou equipament de l’avinguda Camí Fondo. El centre compta amb 56 habitacions individuals i 40 dobles que sumen un total de 136 llits, en règim privat i concertat amb la Generalitat de Catalunya.

Disposa de 7.000 m2 i compta amb planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Al soterrani s’hi ubiquen els serveis de cuina, bugaderia i vestidors, entre d’altres. A la planta baixa, el centre de dia, sales de manualitats, biblioteca, administració i també 12 habitacions individuals. A les dues plantes pis hi ha habitacions, 20 de dobles per pis i 22 d’individuals. A les dues plantes pis també hi ha zones de descans.

El fet que la residència es trobi al nucli urbà és un valor afegit perquè molts usuaris encara són autònoms, poden sortir a passejar o a fer un cafè, i els familiars també poden venir a veure’ls de manera més còmoda.