Noves subvencions per a subministraments bàsics i per evitar la pèrdua de l’habitatge

977

L’Ajuntament de Martorell a través del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) té previstes noves subvencions per a aquest 2017 que se sumaran a les que ja incloïa el Pla d’Ajut a les Famílies el 2016. Seran, per exemple, per a la cancel·lació del deute en els subministraments bàsics i per evitar la pèrdua de l’habitatge habitual.

La regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, ha explicat que per a aquest 2017, a banda dels ajuts que ja contemplava l’any passat el Pla d’Ajut a les Famílies, s’amplien les subvencions per a qüestions com ara la cancel·lació del deute en els subministraments bàsics; evitar la pèrdua de l’habitatge habitual; la prevenció de situacions de risc a infants i adolescents; la millora de l’autonomia de persones dependents i dels cuidadors i per promoure l’accés dels joves a les formacions postobligatòries.

Aquestes noves subvencions s’afegeixen a les ja existents que es destinaven a cobrir necessitats relacionades amb l’alimentació i la higiene bàsiques; l’accés als menjadors escolars, les llars d’infants i les activitats d’estiu; els subministraments bàsics de la llar (aigua, llum i gas) i l’autonomia familiar (amb estades temporals en residència).

La regidora i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, ha explicat que, en aquest mateix sentit, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha fet “una aportació addicional a l’Ajuntament de Martorell, en concepte d’ajudes d’urgència social, per despeses derivades de subministraments bàsics com ara llum, gas i aigua”.

Segons la regidora Canal, aquest fet “demostra que el Departament va en la mateixa línia que l’Ajuntament de Martorell, que destina una part molt important del pressupost anual al suport a les famílies. Per tant aquesta addenda és molt ben acollida i complementa el nostre objectiu: el servei a les persones més necessitades”.