Obert el termini de presentació d’obres al 43è Premi Vila de Martorell

1216
42è Premi Vila de Martorell. Fotografia de família
42è Premi Vila de Martorell. Fotografia de família

La Regidoria de Cultura ha obert el termini de presentació d’obres al 43è Premi Vila de Martorell i n’ha donat a conèixer les seves bases. La cita inclourà 13 categories -5 de els quals obertes i 8 premis locals-, i combinarà la tradició escrita dels premis de poesia catalana i castellana amb la innovació dels premis de poesia visual, blogs literaris, bibliotuber o booktag. El 16 de febrer de 2018 és la data límit per a la presentació dels originals.

El Premi Vila és un certamen literari que des de fa més de quatre dècades promou el gènere de la poesia amb la concessió de dos grans guardons, i també inclou categories de prosa, conte o microrelat. Al mateix temps, combina el seu caràcter universal –de la categoria oberta- amb la promoció de premis locals que fomentin entre els adults i els joves de Martorell la creació literària, tot combinant la tradició escrita amb l’ús dels nous formats audiovisuals.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, considera que “són uns premis consolidats, no només a casa nostra, i que pretenen promocionar la creació literària. Un dels aspectes més apreciats pels guanyadors de cada any, al marge de la dotació econòmica, és el fet que s’inclogui l’edició del llibre, que acostuma a ser molt bona”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Tradició i modernitat, de bracet

El Premi Vila manté la tradició amb els seus dos grans guardons de poesia catalana i castellana i els premis locals, però també és receptiu amb les noves tecnologies i eines al servei de la literatura. Per això, i per segon any consecutiu, s’inclouen premis de poesia visual, al millor tràiler literari de llibre -peça de vídeo escrita o parlada en català que destaca els aspectes més atractius d’una obra en 3 minuts- o audiovisual, i també el premi al millor blog literari, bibliotuber –vídeo de recomanació literària d’un màxim de 10 minuts- o booktag –vídeo de recomanació literària temàtica, d’extensió màxima de 5 minuts-.

Els premis

La 43a edició inclou 13 categories -5 d’obertes i 8 de locals-, amb una dotació econòmica total de 7.600 euros. Pel que fa a la categoria oberta, són aquestes: Millor llibre de poemes en català (2.000 euros); Millor llibre de poemes en castellà (2.000); Millor poema visual (500); Millor tràiler de llibre o audiovisual (400) i Millor blog literari, bibliotuber o booktag (300).

La categoria local permet la participació de persones que resideixin a Martorell, associats a entitats culturals locals, escolars matriculats a centres de Martorell i professorat que hi treballi. Es concediran els premis al Millor llibre de poemes (1.000); Millor conte (300); Millor microrelat (300); Millor poema (300); Millor conte fins a 14 anys (tauleta tàctil); Millor poema fins a 14 anys (tauleta tàctil); Millor conte de 15 a 18 anys (250) i Millor poema de 15 a 18 anys (250).

Bases i terminis de lliurament

Les obres i treballs s’han de presentar via electrònica al web de l’Ajuntament de Martorell (www.martorell.cat) i emplenar el formulari d’inscripció. Un cop enviada l’obra, cal imprimir el full amb les dades personals i el número de registre, com a resguard de l’obra tramesa. Hi ha temps fins el 16 de febrer de 2018. Consulteu aquí les bases. Per a qualsevol consulta, les persones interessades poden adreçar-se a premivilamartorell@martorell.cat, o bé trucant al telèfon 93 775 60 60.

El cartell i la gala

El proper 27 d’abril es farà el lliurament del Premi Vila de Martorell a El Progrés, un acte en el que seran protagonistes els guanyadors i les seves obres. La periodista martorellenca de RAC1 Cristina Solias presentarà la vetllada. El cartell de la 43a edició ha estat creat per Miquel Àngel Andreu.