Ricard Garcia fa un cant als origens, a l’amor i a la mort al poemari ‘La llum més alta’

1020
Presentació 'La llum més alta' de Ricard Garcia

La llum més alta (Edicions del Buc) és el poemari de Ricard Garcia que s’ha presentat aquest dijous a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Marta Pérez, poetessa, i Josefina Canals, tècnica de Cultura, han acompanyat l’autor, nascut a Sant Llorenç d’Hortons i fincat a Martorell, dalt de l’escenari. L’acte ha estat la cloenda de les presentacions literàries de Sant Jordi.

El llibre La llum més alta és un cant als orígens, a l’experiència amorosa i a la mort. Un exercici de memòria que fa balanç del passat i una contemplació del món condensada en la veritat dels poemes amb què el poeta es cura les ferides.

“Tracta els orígens i la terra, que sempre tinc presents, però també la mort, que plantejo sense dramatismes. D’aquí el títol. En comptes de presentar-la com a tema fosc, l’entenc com a cicle natural, volent-m’ho creure per poder afrontar el futur”, ha desvetllat Garcia, qui també ha reconegut que als seus llibres anteriors parlava de la mort de manera “més bèstia, més potent” i en aquest darrer llibre ho fa amb “més serenitat”.

Reproductor d'àudio
Ricard Garcia, poeta

La publicació combina poesia amb prosa, amb la intenció “de captar instants, aturar vivències i convertir-les en píndoles”, ha expressat l’autor.

Reproductor d'àudio
Ricard Garcia, poeta

La llum més alta va guanyar el 38è Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi d’aquest any, un guardo que a Garcia li feia “molta il·lusió”. El poeta ha assegurat que “els premis de poesia ajuden a publicar perquè no es ven com la novel·la. Actualment, és una de les poques maneres de publicar poemaris, a no ser que siguis una de les quatre persones més punteres”.

Reproductor d'àudio
Ricard Garcia, poeta

Al certamen, convocat per l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà, s’hi van presentar enguany 75 originals.