S’allarga el termini per recollir el ‘pack recicla’ per fer la selectiva a casa

745

L’Ajuntament de Martorell prorroga, fins al 22 de desembre, el lliurament de les bosses per facilitar la separació dels residus domèstics. El material es pot continuar recollint al Centre Cultural, a la Casa de la Vila i al Mercat Municipal Les Bòbiles. A partir del 22 de desembre, només es podran recollir a la Casa de La Vila.

El ‘pack recicla’ està format per un cubell per als residus orgànics, un joc de tres bosses per fer la recollida selectiva dels envasos lleugers, del paper i cartró i del vidre, i un tríptic informatiu. Per recollir el kit cal lliurar el tiquet que totes les llars martorellenques han rebut per correu ordinari, junt amb una carta explicant la campanya i un imant amb el telèfon del servei de recollida de trastos vells voluminosos.

L’objectiu de tornar a repartir el ‘pack recicla’ és “evitar les excuses de que no es recicla perquè no se sap com fer-ho o perquè no tenen cubells. Es tracta de facilitar-ho i amb aquesta informació tothom és conscient de la importància que els nostres residus no siguin un problema. Hem de fer aquest petit esforç de separar els residus perquè es puguin reciclar”, apunta la tècnica de Medi Ambient, Glòria Carrera.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

“Creiem que el ‘pack recicla’ és interessant per a aquelles persones que encara no s’han animat a separar alguna d’aquestes fraccions. Amb els anys que fa que es desenvolupa la recollida selectiva, la majoria ja disposa de cubells en funció de l’espai que tinguin. Potser aquestes persones no cal que recullin el ‘pack’, però per a la resta serà molt útil”, diu Carrera.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

“El més important, sota el meu punt de vista, és el cubell de la matèria orgànica, que té una mida per a les deixalles orgàniques que genera una família estàndard de quatre persones. És airejat per ser utilitzat fàcilment amb bosses compostables, així el residu humit pot transpirar”, recorda.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

Pel que fa a la resta de fraccions, Carrera recomana “posar una bossa de plàstic dins la bossa groga per separar els envasos lleugers, sobretot perquè són residus bruts i així no els tocarem en llençar-los al contenidor”.

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient

La campanya de distribució del material de recollida selectiva és una de les accions de la Regidoria de Medi Ambient coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar a Martorell entre el 18 i el 26 de novembre.