Sant Joan omplirà de vida i festa els carrers de Can Bros

2185
Festes Can Bros
Festes Can Bros

Fidel a la tradició de mantenir viu Can Bros, l’associació de veïns ha programat, del 23 al 25 de juny, les seves festes de barri, coincidint amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. Dinars populars, ball, cercavila, trobada de puntaires i torneig de futbolí atrauran centenars d’autòctons i forans al caliu d’aquesta festa carismàtica.

Les festes de l’antiga colònia industrial començaran el 23 de juny, a les 21.00h, amb una sardinada que comptarà amb més d’un centenar de comensals i ball de revetlla, a les 23.30h, amenitzat per Dj Raja. Dissabte, dia de Sant Joan, hi haurà cercavila amb els gegants del barri (12.00h), sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa (12.30h) i vermut. A la tarda, gaudiran d’havaneres amb el grup Roques Blaves (18.30h) i ball amb Dj Basku (20.00h). Diumenge, la festa continuarà amb la trobada de puntaires (17.00h), un campionat de futbolí (18.00h) i el sopar a la fresca (21.00h).

El president de l’associació de veïns Xavier Vila destaca que “en aquests tres dies intentem acollir el major nombre de persones que vulguin passar per Can Bros a recordar els anys en què hi vivien. Els que el desconeixen, poden fer-se idea de com era”. Vila comenta que, per raons de seguretat, l’empresa propietària del 80 per cent del barri, Can Bros Habitatge Jove, els ha prohibit l’accés a l’església i a l’interior de la fàbrica, on acostumaven a celebrar la missa i el dinar de germanor.

Xavier Vila, president AAVV Can Bros

A Can Bros viuen només 30 persones, però aquests dies la seva població es multiplica fins a arribar gairebé al miler. “El públic que s’hi acosta és principalment gent que hi ha nascut, però també hem aconseguit que, aquells que han vingut anteriorment als actes i els hi ha agradat, repeteixin, se sentin còmodes i ben acollits. S’identifiquen amb el barri i a nosaltres és el què ens agrada”.

Xavier Vila, president AAVV Can Bros

Continuen les festes a Pont del Diable

Mentrestant, Pont del Diable continuarà celebrant les seves festes de barri. Divendres hi haurà sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa (18.00h), amb la col·laboració de la Secció Sardanista de Martorell. Durant l’audició, arribarà la Flama del Canigó, tot creuant el Pont del Diable i recorrerà els carrers del barri, acompanyada de la música de la cobla. S’oferirà la flama a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i es farà l’encesa del Cresol. També hi haurà sopar a la Font de la Truita (cal portar el sopar de casa) i la tornada de les Atxes de vent enceses per la Flama del Canigó i encesa del Foc de Sant Joan, al terraplè de darrera la llar d’infants. A continuació, hi haurà repartiment de coca i celebració de la revetlla.

La festa clourà dissabte 24 de juny amb la Missa solemne en honor a Sant Joan a la capella (11.00h), vermut per a la gent gran del barri a la plaça de la Creu (12.00h), inauguració de la recent remodelada plaça Germanes Maestre, primera trobada de puntaires del barri i lliurament del Premi del 33è Concurs Infantil de Pesca. A la tarda, es farà l’entrega de premis del 25è Concurs de pintura ràpida dels Amics de l’Art a la plaça de la Creu (18.00h), concert d’havaneres (19.00h) i tracta final de festa (21.00h) al passeig del Quarter.