Scorpio parla a El Progrés del procés creatiu del seu disc i de l’experiència a ‘Eufòria’

538
Laboratori musical Scorpio

Laboratori musical, aquest dimarts a El Progrés, amb la cantant Scorpio (Clara Sánchez), participant a la primera edició del programa Eufòria de TV3. La barcelonina ha explicat com és el procés de creació de les seves cançons, quin són els seus referents musicals i com ha viscut l’èxit aclaparador del talent show. A més, hi ha interpretat alguns temes acompanyada d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música.

Scorpio és una artista 360 amb una formació que va des del cant i el teatre musical fins a la dansa. Recentment, ha publicat el seu primer disc Antares, nom que fa referència a l’estel més brillant de la constel·lació d’Escorpí, signe zodiacal de la de Poblenou.

L’àlbum, publicat pel segell Delirics, conté 11 temes influenciats per gèneres com el pop, R&B o la música urbana, i inspirats en referents icòniques com Beyoncé o Rihanna. Un treball sincer en les composicions, que parla de fama, d’amor i del seu ‘jo’ anterior, amb el fil conductor d’acceptar-se i de créixer.

A la masterclass d’aquesta tarda, l’artista ha detallat que per compondre els seus temes pren “bits de Youtube que em puguin ajudar a extreure una melodia, ja que no toco cap instrument. Taral·lejo a sobre i vaig agafant les que més m’agraden. És una forma de composar que fa servir molta gent. A partir d’allà, escric la lletra, els ritmes i vaig construint la cançó. Li porto als productors i ells fan els retocs, treuen allò que no quadra i aporten aquesta visió exterior”.

Scorpio, cantant

També ha confessat com ha estat viure l’experiència “eufòrica”, que la va fer popular d’un dia per l’altre. “No sabíem com funcionaria el programa, no teníem referents exteriors, però vam ser un grup molt unit, que ens vam fer costat i ens vam ajudar a tirar endavant. Ens aconsellàvem els uns als altres, ens enteníem i gestionàvem les crítiques de la millor manera possible, bàsicament ignorant-les”.

Scorpio, cantant

Scorpio actuarà aquest dijous a la Festa Anual Flaixbac, que se celebrarà a la Nau 2, a partir de les 19.00h, emmarcada en el programa de la Fira de Primavera. Farà directe amb Vicco, La Pegatina i The Tyets.

Sobre aquest concert, la cantant ha assegurat que “tinc moltes ganes perquè es podrà veure un tast del meu directe. Just l’endemà tinc el primer ‘bolo’ sencer a Figueres. Tinc cert neguit per saber com reaccionarà la gent. Podreu sentir lletres molt sinceres, molta energia, molt de ball i molta seguretat, que són les característiques que crec em defineixen”.

Scorpio, cantant

Les entrades pel concert es poden reservar a entrades.martorell.cat. El preu és de 3 euros i aquest import serà retornat a les persones que assisteixin a l’acte.