Socis de l’AMCAM reediten el ‘Camino de Santiago’ sobre una Guzzi 25 anys després

2051
Els quatre expedicionaris de l'AMCAM
Els quatre expedicionaris de l'AMCAM

Quatre socis de l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell (AMCAM) van acabar amb èxit, ahir dijous, la ruta del Camino de Santiago al damunt d’una moto Guzzi. Els expedicionaris han recorregut prop de 850 quilòmetres de l’anomenat camí francès en sis etapes, des de Saint-Jean-Pied-de-Port (França) i fins la capital gallega. L’experiència rememorava una primera ruta que van fer fa 25 anys, i ha agradat tant que volen repetir-la més sovint.

La plaça de l’Obradoiro de Santiago de Compostela va ser el punt i final de l’experiència que han viscut Pere Carafí, Artur Valls, Jordi Baron i Javier Sempere. Enrere quedaven 850 quilòmetres recorreguts en gairebé 26 hores de conducció, amb una velocitat mitjana de 27,5 quilòmetres per hora i una acceleració màxima de 73.

Aquesta va ser la manera de recordar “els 25 anys que un motoclub de Huesca va fer una ruta pel Camino de Santiago i dos socis de l’AMCAM ens hi vam apuntar. Ara, hem engrescat a dos socis més per tornar-la a fer”, explica en Jordi Barón, un dels quatre expedicionaris.

Jordi Barón, soci de l'AMCAM

En aquests sis dies, els motoristes han fet una mitjana aproximada “d’uns 140 quilòmetres per dia, tot passant per indrets com Roncesvalles, Puente la Reina, Logroño, Burgos, León, Ponferrada i Sarria. Hem invertit un temps diari d’entre 4 i 5 hores. Ens hi posàvem a les 8 del matí i anàvem parant, aproximadament, entre cada hora o hora i mitja”, comenta Barón.

Els vehicles per fer la ruta eren d’època: quatre motos Guzzi de l’any 1959, un model d’origen italià però que es va fabricar a Barcelona entre els anys 1948 i 1972 i que “té una ciclindrada molt petita, de tan sols 65 centímetres cúbics”, segons explica el motorista, qui afegeix que “han sigut el centre d’atenció de tothom aquests dies”.

Jordi Barón, soci de l'AMCAM

Barón considera que “la ruta ens ha encantat, crec que tothom l’hauria de fer. De fet, pararies a molts indrets, ja que el camí és farcit d’ermites i esglésies i llocs bonics. A més hem trobat moltíssima gent d’arreu del món fent el camí a peu, en bicicleta o motoritzats, tot i no ser en plena època de vacances”. Per tot plegat, els quatre integrants s’han plantejat “repetir-la un altre cop, però no pas esperar 25 anys, ja que seríem massa grans. Potser d’aquí cicn anys seria un bon moment per repetir l’experiència”, reconeix. De moment, la més gran satisfacció que s’emporten és “haver-la fet i tenir l’opció de repetir-la”.

Jordi Barón, soci de l'AMCAM