Tècnics municipals coneixen eines sobre intel·ligència social aplicada als joves i adolescents

816

Personal tècnic dels departaments de Salut, Joventut, Serveis Socials i Esports de l’Ajuntament de Martorell, que treballen amb adolescents, han assistit aquest matí a El Círcol a la segona part del curs ‘La promoció de la intel·ligència social de les persones adolescents i joves’, organitzat per la Diputació de Barcelona. La primera sessió es va impartir el passat 17 de novembre. El curs ha anat a càrrec del psicòleg i formador de l’empresa Quantum, Daniel Borrell.

Intel·ligència social és “la capacitat de saber reaccionar sàviament amb les relacions que ens envolten, és a dir, la part de la nostra intel·ligència que s’utilitza per relacionar-nos amb efectivitat i tenir èxits”, ha explicat Daniel Borrell, per a qui “totes les emocions són socials, és impossible separar la causa d’una emoció del món de les relacions, perquè són les relacions socials les que mobilitzen les nostres emocions”.

Les sessions s’han basat en el coaching a través del treball dinàmic, vivencial, participatiu i reflexiu. S’han utilitzat discussions en grup, role-playing i comentari de casos. Un espai de reflexió per promoure la intel·ligència social de les persones adolescents; ajudar als professionals a promoure una major sincronia de les persones adolescents i joves amb les altres persones; identificar intervencions professionals a nivell interpersonal i comunitari, i donar eines i recursos per la tasca del professional dins del propi municipi.

Amb el curs s’ha volgut “afavorir la consciència social i l’aptitud social i conèixer com promoure una major sincronia en les relacions. Alhora s’ha pretès identificar les intervencions professionals a nivell interpersonal i comunitari i dotar-los d’eines i recursos”, ha afegit. Per últim, com ha indicat el psicòleg, els assistents han compartit experiències i recursos.