Tot enllestit a les escoles de Martorell per a l’inici del nou curs escolar

289

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, han visitat aquest matí les obres de millora i manteniment fetes a les escoles martorellenques aquest estiu. L’Ajuntament aprofita els mesos de juliol i agost per dur a terme aquelles intervencions difícils de conciliar amb l’activitat lectiva.

En total s’hi han fet 23 actuacions a 10 centres educatius que permetran iniciar el curs el proper dilluns, 13 de setembre, en perfecte estat de revista. La partida pressupostària per desenvolupar aquestes millores s’ha vist enguany incrementada (400.000 euros), ja que l’estiu passat no es van poder fer gaires actuacions a causa de la pandèmia, segons explica l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A l’Escola Els Convents, s’ha seguit amb la renovació del pati integrant el mur sud de tancament amb la incorporació d’una nova zona verda de gaudi per als infants a diferents alçades. Aquest és un projecte en col·laboració amb l’Associació de Pares i Mares (AMPA) i l’equip directiu del centre, destaca Fonollosa. La primera fase es va iniciar l’estiu de 2018 amb la millora del sorral i la zona de jocs infantils. A més, es va col·locar una rampa d’accés per millorar-ne l’accessibilitat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Al José Echegaray s’ha fet un nou tractament a les finestres amb vinil per millorar la protecció solar de les aules, s’han pintat dues classes i s’ha fet una remodelació integral de dos nuclis de serveis a la planta baixa. Al setembre, es farà una nova estructura de joc infantil.

Renovació integral de dos nuclis de serveis a la segona planta i adequació de tres portes metàl·liques de dues fulles dels patis d’infantil, són les millores a l’Escola Vicente Aleixandre on, a més, s’ha repintat l’edifici infantil. Al setembre, es farà una nova estructura de joc infantil en substitució de la que es va retirar el curs passat.

El Lola Anglada gaudirà aquest curs d’una nova zona d’ombra al pati d’infantil, gràcies a la plantació d’arbrat. S’hi han pintat els passadissos de la planta baixa i primera, s’ha incrementat l’arbrat al pati d’infantil i s’han motoritzat algunes finestres del gimnàs per regular la ventilació.

Altres actuacions han estat noves zones d’ombra als dos patis infantils de l’Escola Mercè Rodoreda. Al Centre d’Educació Especial El Pontarró s’hi han posat nous tendals de tractament solar.

A la Llar d’Infants Pont d’Estels s’ha instal·lat nova climatització a la sala polivalent, nous sistema d’avisos per a emergències, s’han pintat els passadissos, el vestíbul i dues aules, i s’han modificat tres portes. A Riu de Sons s’ha adequat la sala polivalent substituint el mirall per un de més gran, col·locant un nou armari per endreçar el material i nou parquet. I a la Llar d’Infants Les Torretes s’ha substituït el paviment vinílic de dues aules i de la sala polivalent. A més, s’han substituït les aixetes de les aules per economitzar l’aigua.