Una desfilada uneix gent gran i alumnes del PTT a l’inici de la Setmana Gran de la Residència

741
12a Setmana Gran de la Residència Sant Joan de Déu. 'Disfressem la història'

La desfilada ‘Disfressem la història’ ha estat aquest dilluns la primera activitat de la 12a Setmana Gran de la Residència Sant Joan de Déu de Martorell. L’esdeveniment ha fet un repàs a l’evolució de la vestimenta humana, des de la Prehistòria i fins el moment actual. Ha comptat amb 16 alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Martorell i usuaris de l’equipament.

Joves i gent gran han mostrat com vestien els nostres avantpassats a la Prehistòria; a l’Edat Mitjana; al Renaixement; al Barroc; als anys 30 i 50 del segle passat i al moment actual, amb un vestit de nuvis inclòs. El vestuari ha estat cosa del TIM Teatre i la presentació l’han feta l’usuari Màrius García i l’educadora social de la Residència Mònica Salgado. Hi ha assistit la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Montserrat Salas.

Com explica la Dolors Caro, tutora del curs d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic del PTT, l’activitat “vol establir uns vincles de germanor entre la gent gran de la Residència i els alumnes”. S’hi treballa des del passat setembre, i ja s’han fet diverses trobades prèvies entre tots per “conèixer-nos i intercanviar impressions sobre com fer la desfilada”.

Dolors Caro, tutora del curs d’auxiliar en vendes del PTT

La desfilada ha comptat amb l’assessorament al vestuari “d’en Lluís García, qui ens va oferir vestits de les diferents èpoques, molt enriquidors i diferents. A més, alguns dels vestits que s’han lluït han sortit de les mans de modistes de la Residència. Els alumnes i la gent gran de l’equipament els han lluït amb molta il·lusió”.

Dolors Caro, tutora del curs d’auxiliar en vendes del PTT

Les professores del PTT Teresa Renedo i Dolors Caro han coordinat els alumnes participants en el projecte, i la Mònica Salgado ha estat la dinamitzadora de l’esdeveniment.

12a Setmana Gran de la Residència Sant Joan de Déu. ‘Disfressem la història’

Caro conclou que aquesta és una bona manera d’apropar la història als alumnes, tenint en compte que és una disciplina que és curricular: “Vam pensar que podia ser una manera molt visual per aprendre història”. A més, també suposa una injecció d’empatia: els alumnes han gaudit molt el contacte intergeneracional amb els residents”.

Dolors Caro, tutora del curs d’auxiliar en vendes del PTT

Dolors Caro destaca que, donada la bona acceptació de l’activitat, “farem més projectes de col·laboració, perquè hem de connectar joves i gent gran per a aprendre tots de tots”.