Circuit de salut gent gran

Unes 160 persones han participat aquest matí al Circuit de Salut i Benestar, dins els actes de la 36a Setmana per a l’Envelliment Actiu i de la Gent Gran. L’activitat tenia com a objectiu revisar, afavorir i informar sobre diferents aspectes de salut i interactuar de forma individualitzada amb cadascun dels assistents. El circuit ha tingut lloc a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires en tres franges horàries diferenciades, de 10.00 a 13.00h, i ha comptat amb l’assistència de la regidora de Gent Gran, Montse Salas, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

El Circuit de Salut i Benestar es va impulsar, per primera vegada, l’any 2022 en una trobada de la ‘Xarxa de Bon Veïnatge i Gent Gran’. Des de fa sis anys, el programa ‘Bon Veïnatge’ teixeix una col·laboració amb entitats i comerços per detectar situacions de vulnerabilitat entre la gent gran.

El recorregut ha constat de nou taules destinades a diferents àmbits sanitaris. Les primeres parades han estat dermatologia, higiene bucodental, sistema osteoarticular i recomanacions per a la incontinència, sòl pelvià i disfuncions. L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Martorell i la Unitat per a la Gent Gran Activa han assessorat els assistents. Com a novetat, el Servei de Teleassistència Municipal, que ofereix la Diputació de Barcelona, s’ha adherit a l’activitat per explicar el seu funcionament i extensions.

D’altra banda, el Programa de Formació i Inserció (PFI) ha participat en la taula ‘Posa’t guapa’ amb consells pràctics per a millorar l’estètica de les persones grans i tenir cura del seu cos. A més, el Grup Som Farmàcia, l’Òptica Ortopèdia Sant Jordi i BCN Òptics han coordinat la taula de visió, ortopèdia i audiologia. També hi ha hagut un espai dedicat al treball social i sanitari, segons ha especificat regidora de Gent Gran, Montserrat Salas.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

La 36a Setmana per a l’Envelliment Actiu i de la Gent Gran va començar el 13 de maig i clourà el 19 de maig amb la tradicional Trobada de la Gent Gran a Ca n’Oliveres. Al llarg d’aquests set dies, els interessats poden participar en una vintena d’activitats que promouen l’activitat física, un estil de vida saludable i el retrobament generacional.