El Mercat Municipal i el comerç martorellenc es revifen durant les festes de Nadal

1619

L’època nadalenca acostuma a ser un dels períodes de l’any que més afavoreix el comerç, i aquest augment també ha arribat a les botigues i comerços locals. El Mercat Municipal Les Bòbiles és un dels punts més concorreguts pels compradors martorellencs en aquestes dates de celebracions.

Els diferents paradistes del Mercat Municipal coincideixen en què el mes de desembre és el període amb més activitat de tot l’any. La Pepa, de la parada Cropepa’s, considera que les característiques especials d’aquestes dates ajuden al consum de productes de qualitat com els que s’ofereixen al Mercat Municipal. “Ve moltíssima gent, no només els clients habituals, sinó també aquells que busquen productes frescos. És una època de molta venda”.

Pepa Ovejas, paradista del Mercat Municipal

Unes de les parades amb més afluència durant aquestes dates són les de fruites i verdures, especialment la darrera setmana del mes amb la compra del raïm per Cap d’Any. La Yolanda, de Fruites Yolanda, ha tingut moltes més comandes aquests darrers dies i en general es mostra satisfeta d’aquesta campanya nadalenca al Mercat Municipal Les Bòbiles.

Yolanda Castro, paradista del Mercat Municipal

A la parada  s’hi poden trobar productes del dia a dia, però l’Ana, la seva regenta, també ha tingut més visitants que els habituals aquestes darreres setmanes. Comenta que és un fet que succeeix cada temporada, però que enguany ha aterrat després d’una tardor amb vendes més baixes. “Veníem d’una situació una mica difícil, així que el canvi al desembre s’ha notat força més.”

Ana Villaescusa, paradista del Mercat Muncipal

Des de l’Ajuntament s’han impulsat també campanyes que afavorissin el consum als comerços locals. La campanya ‘Jo compro a Martorell’ ha buscat incentivar el comerç de proximitat, donar a conèixer la diversitat del teixit comercial i les parades del Mercat Municipal Les Bòbiles. Incentius com l’entrega de vals de descompte per a la pista de gel instal·lada a l’annexa del Pavelló Esportiu han aportat una petita empenta per a aquests comerços.

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Lluís Amat, destacava durant el llançament de la campanya que “a Martorell tenim un comerç de proximitat molt bo, interessant i potser poc valorat. El fet que el municipi estigui ben situat geogràficament, a prop d’altres municipis, és bo, però a vegades resta clients al comerç local. Per això volem posar en valor que a casa nostra tenim de tot, qualitat i gent propera que ens pot servir”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica i Comerç

Nou Martorell i Fem Vila, sumats a les campanyes

L’associació de botiguers Nou Martorell s’ha apuntat també a les campanyes nadalenques, i enguany, a banda de participar en el ‘Jo compro a Martorell’ ha tornat a repartir per cada compra realitzada vals que podien contenir de 10 a 20 euros de descompte directe. A més, els vals no premiats entraven en un sorteig d’un val de 1.000 euros en compres a qualsevol dels 80 comerços associats.

El sorteig s’ha dut a terme aquest dissabte al migdia al Mercat Municipal, on ha sortit premiada una martorellenca que havia realitzat la seva compra a la botiga Té i Xocolata. Per la seva banda, Fem Vila ha lliurat també el 1r Trofeu Llufa a la Carol, guanyadora d’un divertit concurs que l’associació de botiguers de la Vila va dur a terme a través de les xarxes socials el passat 28 de desembre amb motiu del Dia dels Sants Innocents.