El pati d’Els Convents es transforma dissabte en un gran espai de lleure obert a infants i famílies

563

Aquest dissabte, 16 de març, obre el pati de l’Escola Els Convents, de 10.30 a 13.00h, per jugar en família i compartir activitats gratuïtes i diverses per als infants d’Infantil i Primària de tot el municipi. És el programa ‘Juga a l’Escola’ de l’Ajuntament de Martorell, que vol aprofitar el potencial educatiu del joc, fent ús dels patis de les escoles en horari extraescolar per promoure l’activitat física, l’expressió artística, intercultural i la cohesió social.

Aquest curs 2023-24, el programa ‘Martorell Educa 360’ incorpora la proposta ‘Juga a l’Escola’. Un dissabte al mes, el pati d’alguna de les escoles públiques de Martorell obre les seves portes, durant tot el matí, per gaudir d’una jornada pensada per fer partícips als infants d’educació Infantil i Primària, i a les seves famílies. Al gener ja va obrir el pati de l’Escola Lola Anglada amb 260 assistents i al febrer el del Mercè Rodoreda amb 280.

‘Juga a l’Escola’ és “una oferta d’activitats que posa l’accent en l’aspecte lúdic de l’activitat física i l’esport, i de l’expressió artística. Els infants poden triar entre diferents propostes i s’aposta per un model que deixa marge a l’autoorganització dels jocs i permet que desenvolupin la competència d’autonomia i iniciativa personal”, explica el tècnic d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, Oriol Bosch.

Els infants “aprenen en tots els temps i espais de la seva vida, per tant, l’aprenentatge no passa només en horari escolar sinó que també es dona quan fan activitats extraescolars, quan visiten un museu o exposició, quan miren una pel·lícula, quan van a la Biblioteca, quan juguen amb els amics o quan comparteixen temps amb la família. També esdevenen agents educatius”, afegeix Bosch.

Oriol Bosch, tècnic d'Ensenyament Ajuntament Martorell

Alguns dels objectius del programa són “promocionar els patis de les escoles per potenciar la seva vessant educativa i social, com a espai d’inclusió i interrelació a través del joc. Ens permet afavorir la cohesió social i la interacció entre alumnes de diferents centres educatius del municipi, i apropar els centres escolars a la població. Que els pares i mares puguin conèixer altres centres del municipi, no només on estudien els seus fills i filles”, destaca el tècnic.

Oriol Bosch, tècnic d'Ensenyament Ajuntament Martorell

La tècnica auxiliar de Cultura, Alícia Zamora, avança les activitats que s’oferiran aquest dissabte a Els Convents. Hi haurà els tallers creatius ‘Un món de fantasia’, on els nens i nenes “podran deixar volar la imaginació amb les propostes artístiques d’un món de fantasia: creació de murals cooperatius, pinta cares, creació d’animals fantàstics amb múltiples materials i un munt de sorpreses”. També es podrà fer “activitat física i esportiva amb un torneig de futbol sala per a cicle mitjà i superior”.

Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura Ajuntament Martorell

A més, hi haurà un taller de psicomotricitat en família “en el qual podreu compartir un temps de jocs, tan lliures com dirigits, adreçats a infants d’educació infantil (I3, I4, I5). Aquesta activitat es durà a terme a la sala de psicomotricitat d’Els Convents amb material variat específic de psicomotricitat i amb l’acompanyament de tècniques especialistes, que donaran sentit i significat a la proposta”, indica Zamora. Cal realitzar reserva prèvia al portal d’entrades.

Alícia Zamora, tècnica auxiliar de Cultura Ajuntament Martorell

Els presents també podran divertir-se amb una gimcana familiar titulada ‘Missió secreta: Els Convents’. Descobriran les aventures que amaga l’escola i el seu entorn, desvetllant tots els secrets i els misteris que us tenen preparats. I el Drac Fafum visitarà els assistents per acabar d’arrodonir la jornada.