La Diputació de Barcelona arranjarà els camins del repetidor i del canal Sedó a Martorell

995

La Diputació de Barcelona destinarà, durant el mandat 2016-2019, un total de 786.733 euros a la millora i manteniment de camins municipals del Baix Llobregat. Arranjaran 36 vials de 21 municipis de la comarca, entre ells els camins del repetidor i del canal Sedó de Martorell, amb una subvenció de 5.868 euros.

L’actuació contempla “dotar els camins del repetidor i del canal Sedó de 2,5 metres mínims de secció, ja que actualment es troben reduïts per la presència de terra als marges i la crescuda de vegetació. Es taparan forats i es retiraran les roques que pugui haver-hi a la superfície per tal de deixar-los aptes per a la circulació dels serveis antiincendis”, comenta el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Josep Martínez.

Tot i no formar part específica de la xarxa de camins per prevenir incendis, “aquestes dues pistes fan el seu servei”, recorda Martínez. El camí del repetidor permet accedir a les antenes de televisió i als centres emissors de la Policia Local i Ràdio Martorell. A més, és un sender circular que connecta el camí de la Cantera amb el pont del Diable.

La Diputació de Barcelona també ha previst subvencionar amb 45.491 euros l’arranjament del camí del Maset, que uneix el barri de Can Bargallo (Sant Esteve Sesrovires) amb el terme municipal de Martorell, i que transcorre en bona part paral·lel al riu Anoia.

En la zona compresa entre Can Bargalló i la masia coneguda com el Maset es repararà el pas elevat sobre un torrent amb la formació d’aletes protectores laterals per evitar l’erosió que afecta el pas quan es desborda. En el tram que va del Maset a Martorell, el camí està descalçat a causa de l’erosió d’aigua, fet que obliga a construir un mur de contenció.