Les cooperatives CUEME lliuren part dels beneficis a entitats socials

1290
Cloenda CUEME

Acte de cloenda del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), aquest dijous al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. Els cooperativistes han lliurat a diverses entitats solidàries un xec amb part dels beneficis obtinguts amb la venda de les seves manualitats. A més, s’hi ha fet un reconeixement a les empreses martorellenques que els hi han fet de padrins durant el curs.

Aquest any, un total de 223 alumnes de 5è de Primària les escoles José Echegaray, La Mercè, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre i el Centre d’Educació Especial El Pontarró han participat d’aquest programa. Impulsat per l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona, el CUEME fomenta l’esperit emprenedor entre els infants i els ensenya tot el procés de creació d’una empresa.

“Tot el que heu fet ha estat una gran feina, però el millor d’aquest programa és que veieu com funciona l’economia. Sabeu què és muntar una empresa, feu un producte, guanyeu uns diners i pagueu unes despeses. Tot això és molt didàctic i molt pedagògic, però a més ho heu fet passant-vos-ho be”, ha destacat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç, ha valorat que cada cop són més les escoles que s’apunten al programa. “Aquest curs, cinc escoles i nou cooperatives, molt implicades i treballadores. El que més m’agrada és que heu destinat els vostres esforços a entitats solidàries que heu decidit vosaltres mateixos. Avui els nens doneu premis als adults”.

Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica

La tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, ha felicitat els alumnes per haver aconseguit tots els objectius CUEME. També ha recordat que “durant aquest curs hem fet un taller de cooperativisme, per saber què és una cooperativa, hem posat el nom a la cooperativa, hem triat els càrrecs, hem fet un taller de logotip i de marca, un estudi de mercat, un taller d’aparadorisme en col·laboració amb l’Institut Joan Oró, i un de falques publicitàries a Ràdio Martorell”.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica

Les entitats solidàries beneficiàries del CUEME que han rebut el xec aquest curs han estat l’ONG Mans Mercedàries, Catalunya contra el Càncer, la Fundació Sant Joan de Déu (unitat càncer infantil), ASSOTEA, Fundació Arc de Sant Martí, projecte de cooperació amb Cusco, Creu Roja Baix Llobregat Nord, Banc dels Aliments i Pallapupas.

A més, s’ha lliurat un diploma acreditatiu als padrins Roberto Moreno d’StreetWorldRecord (José Echegaray), Marta Álvarez de Pick-Chick by Mec (Mercè Rodoreda), Juan Vladi de Keiken Còmics (La Mercè), Maria Rodríguez d’Infinitament (El Pontarró), Michael Mandahl i Mèlodi Pulgarín de SEA Sirius English Academy (Vicente Aleixandre). També a les professores del Cicle de Formació de Grau Mitjà de Comerç de l’Institut Joan Oró, Elena Mauri i Sara Ríos, i al cap tècnic de Ràdio Martorell, Manel Garrido, per la seva col·laboració en el projecte.