Durant el mes de maig, la Biblioteca Francesc Pujols té preparades un munt d’activitats per a tota la família, entre les quals destaquen presentacions de llibres, lectures poètiques, i tallers pels més petits, com són el ‘Bibliolab’, o el ‘Cinexic’. A més, també hi ha programada una sortida litarària a Barcelona, i l’exposició Expressart. Art i natura dels alumnes del Vivente Aleixandre.
Pel que fa a la presentació de llibres, aquest divendres, a les 18.30h, la Biblioteca presenta Poesies amb gust a Montserrat. Es tracta d’una lectura del grup Paraules al vent, format per l’actriu Gemma Argelaga i el músic Oriol Carbó, un espectacle al voltant de la muntanya de Montserrat amb els cinc sentits.
Dimecres 22 de maig, a les 18.30h, li arribarà el torn a Sílvia Romero i Manel Jovani que presentaran la seva novel·la Ningú com tu. Una història d’amor, ambientada a mitjans segle XX en un entorn hostil, entre una jove serventa i el seu senyor. Però més enllà d’aquest relat el que la novel·la ens mostra és la lluita valenta i coratjosa de cinc dones que, amb el seu capteniment, ens exposen l’essència de la sororitat.
El divendres 24, també a les 18.30h, es presentarà el llibre L’empelt, del martorellenc Daniel Harris. Aquest llibre, guanyador del 9è Premi de novel·la curta del Celler de lletres 2023, ens planteja la pregunta “Què faries, tu, si et trobessis un cos surant mig mort a la vora d’un llac, enmig del Penedès?”. La resolució d’aquest misteri, que afecta tota una comunitat, posa a prova els valors, les inquietuds i les sospites de tots els implicats, que hauran de prendre posicions clares mentre la vida quotidiana continua a Sant Sadurní d’Anoia, explica la tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols, Josefina Canals.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols
Pel que fa a la programació pels més petits, el dimarts 14 de maig, a les 17.30h, es farà l’activitat ‘Nadons a la Bibilio’, en què la narradora Laura Asensio llegirà el conte Aquest drac és un catacrac. Es tracta d’una història llegendària d’un drac que és força espavilat. Cinc poemes i quatre personatges, el drac, la granota, l’esquirol i la formiga, tots ells mestres en l’aprenentatge del drac. A més, cada poema anirà acompanyat amb una cançó per cantar i interactuar.
El divendres 17 de maig, a les 18.00h, es realitzarà el Bibliolab ‘El món dels fòssils’, en què els més petits aprendran sobre els dinosaures i alhora que crearan la seva pròpia rèplica de fòssil, entendran el treball dels paleontòlegs i els fenòmens físics i biològics que van portar a l’extinció dels dinosaures. L’activitat està destinada a infants a partir de 3 anys.
Com es fa habitualment cada últim dissabte de mes, el dia 25 de maig, a les 11.30h, es durà a terme el ‘Cinexic’ amb la projecció de La increïble història de la pera gegant. El film s’endinsarà en la petita i idíl·lica Vilasol, on viuen dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. Estan molt tristos perquè el seu alcalde ha desaparegut. Tots dos emprenen un viatge increïble per a salvar-lo. Activitat a partir de 4 anys i les entrades es podran aconseguir per 3 euros general i 2 euros reduïda (per a socis d’Òmnium Cultural, la Biblioteca i La Xarxa).
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols
La Biblioteca també té programada una sortida a la Barcelona literària, sota el títol ‘Santa Maria del Mar com no l’has conegut mai’, dimecres 15 de maig, a les 17.00h. Es tracta d’una excursió a la Catedral amb el periodista i guia cultural David Revelles, en què els visitants podran conèixer “una església que serà pel poble, no per a glòria de cap príncep”, tal com va dir Berenguer de Montagut, l’arquitecte de l’edifici a la novel·la La catedral del mar, d’Ildefonso Falcones. Per qui vulgui anar en tren, es farà una trobada a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Martorell Central, a les 15.15h. Cal ser-hi 10 minuts abans.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols
Finalment, a la Biblioteca es pot visitar durant tot el mes, l’exposició Expressart. Art i natura, un projecte artístic dut a terme per tots els infants de l’Escola Vicente Aleixandre. Aquest fa valdre la riquesa, la diversitat i la fragilitat del nostre entorn natural i, alhora, crida l’atenció sobre la necessitat de tenir-ne cura i propiciar un canvi de mirada més respectuosa.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols
Per assistir a les activitats de la Biblioteca és necessària la reserva d’entrades al portal entrades.martorell.cat.