Primera funció solidària dels alumnes de La Mercè per ajudar l’ONG Mans Mercedàries

1581
Teatre solidari amb Mans Mercedàries
Teatre solidari amb Mans Mercedàries

Els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi La Mercè han representat aquest dissabte l’obra de teatre Un barret de palla d’Itàlia a El Foment. Els 310 euros recaptats amb les entrades aniran destinats a la construcció d’un centre infantil, d’alfabetització i promoció de la dona a Luanda (Angola), projecte de Mans Mercedàries. Aquesta és la primera activitat solidària de l’any que l’ONG organitza per recaptar fons pel 24è Camp de Treball d’aquest estiu.

La professora de La Mercè i membre de Mans Mercedàries, Montse Torras, ha explicat que durant tot el curs han estat assajant aquesta funció. “Els actors estaven nerviosos, perquè mai no havien pujat a un escenari, però s’han esforçat, s’ho han passat d’allò més bé i han estat contents de poder ajudar a l’ONG”. Torras també ha agraït l’assistència al públic i als qui han col·laborat amb la fila zero.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

En acabat, els actors han explicat els entrellats dels seus personatges i s’han fet una fotografia de família, per ensenyar als infants de l’orfenat, amb la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i els regidors Lluís Esteve i Sergi Corral, tots tres exalumnes de La Mercè.

L’obra la tornaran a representar aquest proper dilluns, Diada de Sant Jordi, per a tots els companys d’ESO i Batxillerat de l’escola. El dia 27 d’abril la faran per als interns del Centre Neuropsiquiàtric Sagrat Cor. Els alumnes de 4t d’ESO interpretaran el musical solidari Grease el 12 de maig, a les 18.00h, a El Progrés (entrades 5 euros).

24è Camp de Treball a Angola

Els cooperants de Mans Mercedàries viatjaran aquest estiu a Luanda, la capital d’Angola, quatre anys després del darrer camp de treball en aquest país. La missió serà crear un Saló Múltiple en un dels barris més pobres de la ciutat. Un edifici que tindrà diverses funcions: no deixar desvalguts els infants en edats preescolars davant els perills que hi ha als carrers; un espai d’alfabetització i promoció de la dona, i un espai de trobades de la gent del barri en tasques de catequesi i pastorals, ha recordat Montse Torras.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Mans Mercedàries ja va ser a Angola fa quatre anys a l’orfenat Kudielela de Malanje, on hi treballa la missionera martorellenca Josefina Cortadella. El centre compta actualment amb 1.200 infants escolaritzats. També a Malanje, les mercedàries han fet créixer un centre de salut i han servit una trentena d’avis en situació vulnerable a l’equipament Nostra Mare de la Mercè. El proper estiu, els cooperants aprofitaran la tornada a Angola per reforçar també aquests projectes.

Primer llicenciat de l’orfenat Kudielela

Adriano Lucas, un dels membres de l’orfenat de Kudielela, va rebre el passat 20 d’abril el títol de metge de mans del governador a la Universitat de Malanje. “Pels membres de l’orfenat, per les religioses mercedàries i per la gent de l’ONG Mans Mercedàries va ser un dia gran, perquè surt de l’orfenat dels nens de la guerra un primer universitari amb carrera”, ha destacat Torras.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Gràcies a l’ajut dels padrins de l’ONG, el llicenciat podrà exercir a l’Hospital de Malanje i farà classes de Biologia als alumnes de Batxillerat de l’Escola Kudielela de Montserrat Vilanova Puertas.