Promoció Econòmica obre la preinscripció al programa d’inserció ‘Ocupa’t-5 Dones’

807

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell inicia el procés de selecció de les participants a la nova edició del programa ‘Ocupa’t-5 Dones’ que arrencarà el 14 de desembre. El projecte fomenta la inserció laboral de les dones en situació de reincorporació al mercat de treball amb accions d’orientació i formació.

‘Ocupa’t-5 Dones’ és un dispositiu experimental i innovador que afavoreix la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats: dones inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines de treball i empadronades a Martorell. Està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als barris i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El programa s’iniciarà el proper dimecres dia 14 de desembre, a les 10.00h, amb una sessió informativa a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell). Tindrà una durada de 12 mesos amb accions d’orientació i formació transversal i professionalitzadora, amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies.

Entre totes les preinscripcions es realitzarà la selecció de 40 dones per participar en el projecte, tenint en compte que durant els primers mesos les baixes que es produeixin es podran substituir amb noves incorporacions.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.