Tres alumnes martorellencs, finalistes a la fase comarcal del 15è Premi Sambori

409
Premi Sambori d'Òmnium Cultural

Tres alumnes de centres educatius de Martorell formen part dels 18 finalistes del Premi Sambori, el certamen organitzat per Òmnium Cultural que fomenta l’escriptura en llengua catalana entre els escolars. Tots tres han superat la fase comarcal del Premi -l’Hospitalet i el Baix Llobregat- i les seves creacions literàries seran candidates a la final nacional. Es tracta de Hafsa Chahboune -de l’Escola Vicente Aleixandre-; Júlia Sàbat Mármol i Guillem Garrido Bonastre, del Col·legi La Mercè.

Chahboune és finalista en la categoria de Cicle Mitjà de Primària amb el text titulat Una ciutat sense aigua; Sàbat ho ha fet en la de Cicle Superior de Primària amb Normal, i Garrido, en la de Batxillerat i Cicles Formatius amb Cada despertar és una oportunitat per ser feliç. El lliurament dels premis és previst pel proper 16 d’abril, al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat.

Enguany, sis centres educatius de la nostra població han participat en l’esdeveniment. Es tracta de les escoles de La Mercè; Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda i José Echegaray i els instituts Pompeu Fabra i Joan Oró. El membre de la secció local d’Òmnium Cultural, Jordi Gibert, ho posa en valor: “Podem estar molt contents que tants centres de Martorell hi hagin participat, i que dos d’ells tinguin alumnes que han guanyat premis”.

Jordi Gibert, membre d'Òmnium Cultural a Martorell

El Sambori és un certamen que fomenta l’escriptura en català des de 1998, i és alhora l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels territoris de parla catalana per a alumnes de primària, secundària i batxillerat. Promou l’ús de la llengua a l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics a cada centre, com explica Gibert. L’acceptació que té augmenta any rere any i en l’edició passada hi van participar uns 140.000 alumnes, xifra que el converteix en el premi literari escolar amb més participació de tot Europa.

Jordi Gibert, membre d'Òmnium Cultural a Martorell

La següent fase serà la final, en la que hi prendran part els finalistes d’arreu de Catalunya.