Aina Ginestà fa història amb el seu club i es proclama campiona d’Espanya de Voleibol Cadet Femení

488

El passat diumenge 12 de maig la martorellenca Aina Ginestà es va proclamar campiona d’Espanya de Voleibol a la categoria Cadet Femení (2008-09) amb el seu club, el BBC Packaging CV Esplugues. L’equip del Baix Llobregat, després de cinc dies de competició, va superar (1-3) a la final al vigent campió d’aquesta competició, el Club Voleibol Sant Cugat, i va guanyar aquest títol per primera vegada en la història del club.

Classificades el passat mes d’abril, les espluguines es van desplaçar fins a Astúries per disputar el campionat estatal a les localitats de Llanes, Ribadesella, Arriondas i Posada de Llanes, del 8 al 12 de maig, on es van trobar els 32 millors equips de la categoria. El CV Esplugues va començar amb dificultats el campionat, ja que en el debut va patir una derrota en el tie break contra l’Adecor Aire Sport Club. Després d’aquest cop dur, l’Aina Ginestà i el seu equip van trobar la seva millor versió i van aconseguir dues victòries contra el Voleibol Astillero i el Grup Renovak Sant Joan (3-0), que els va permetre fer-se amb la primera posició del grup.

La martorellenca assegura que aquesta derrota els hi va servir per adonar-se que no podien relaxar-se en cap moment: “Ens va afectar una mica, sobretot al principi, però després vam dir que no passava res. Crec que va ser una mica positiu per adonar-nos que érem bones, però no invencibles. I ens va ajudar a seguir concentrades i no donar cap partit per guanyat”.

Aina Ginestà, jugadora voleibol martorellenca

Un cop a la fase eliminatòria, el CV Esplugues va superar el AD Los Campos, campió d’Astúries, als vuitens de final (3-0). Als quarts de final, les espluguines van mantenir un gran nivell de joc i es van emportar la victòria (3-0) contra el Radiokale Albolote de Granada, actual campió d’Andalusia. A la semifinal, on van arribar tres equips catalans, Ginestà i les seves companyes es van veure les cares amb el Barça CVB, un rival conegut. En un duel de màxima igualtat, l’Esplugues va treure la seva millor ofensiva en el tercer i el quart set i va aconseguir el bitllet per a la gran final del campionat estatal de voleibol (3-1).

A la final, disputada a la pista central del pavelló de Llanes, el BBC Packaging CV Esplugues es va enfrontar al vigent campió d’aquesta competició, el DSV CV Sant Cugat, on jugaven les també martorellenques Sara i Eva Rodríguez. En aquest duel, les espluguines van seguir demostrant molta seguretat i solidesa en el joc i, tot i perdre el primer set, van saber remuntar i posar-se el partit de cara per acabar guanyant per 3-1. Amb aquest resultat, l’Aina Ginestà i el seu equip van aconseguir un fet històric per al club espluguí en consagrar-se com a Campiones d’Espanya de la Categoria Cadet Femenina de Voleibol 2024.

Aina Ginestà explica que el partit de la final “va ser difícil, però al final vam aconseguir sortir. Al primer set ens va costar bastant, perquè estàvem poc actives i no aconseguíem fer punts, però després va anar millor i vam aconseguir donar-li la volta”.

La martorellenca va fer un campionat sensacional, amb una mitjana de 24 punts per partit i liderant el seu equip. Després d’assolir aquesta fita històrica, Aina Ginestà està centrada a acabar la lliga amb bones sensacions i espera anar convocada amb la selecció espanyola sub-18 per disputar l’Europeu, que se celebrarà a Romania i Grècia de l’1 al 13 de juliol.
Ginestà afirma que per aquest campionat “no hi ha cap objectiu marcat, però la idea és divertir-se i anar a aprendre. Al final és una experiència que potser no es repeteix més”.

La selecció espanyola sub-18 ha quedat enquadrada al grup 1 d’aquest Europeu. Disputarà la primera fase a la localitat romanesa de Blaj i s’enfrontarà amb l’amfitriona Romania, la vigent campiona Itàlia, Sèrbia, Eslovènia, Països Baixos, Croàcia i Bèlgica.