Èlia Cascalló, doble medalla de bronze i doble 4a posició als Campionats de Catalunya d’Atletisme

192

El passat cap de setmana del 8 i 9 de juny la martorellenca Èlia Cascalló (2004) va participar en el Campionat de Catalunya de Proves Combinades, que es va celebrar a Manresa. En aquesta competició, l’atleta del Martorell Atlètic Club va quedar en tercera posició a les categories sub-23 i absoluta i es va penjar dues medalles de bronze. A més, va aconseguir la seva marca personal en heptatló (4.446 punts), quedant-se a només 54 punts de la mínima oficial per anar al Campionat d’Espanya.

Èlia Cascalló va poder millorar la seva marca personal en quatre de les set proves on va participar i, tot i que no esperava aquests resultats al principi de la competició, es mostra molt contenta pel que va aconseguir: “Sempre tinc l’esperança de millorar les meves marques. Sabia que millorar-les totes era molt complicat, però mentre ho fes en algunes podria estar satisfeta i així va ser”.

Èlia Cascalló, atleta Martorell Atlètic Club

L’atleta de categoria sub-23, va començar l’heptatló fent marca personal als 100m tanques, gràcies a un temps de 16.68″. A la prova del salt d’alçada, va poder sumar bons punts gràcies a un millor salt de 1.57m. A continuació, va arribar fins als 8.08m al llançament de pes, una prova on encara té un gran marge de millora. Per finalitzar el primer dia de competició, va fer un registre de 23.24″ als 200m, ben a prop del seu rècord personal.

El diumenge dia 9 va ser un dia rodó per l’Èlia Cascalló. En primer lloc, a la prova del salt de llargada va fer un salt de 5.45m, registrant la seva nova marca personal i assolint la mínima de repesca pels campionats d’Espanya. Seguint aquesta bona dinàmica, va aconseguir una nova marca personal al llançament de javelina, on va arribar fins als 26.92m. A l’última prova del campionat, els 800m, Cascalló va acabar guanyant la prova amb un temps de 2:19.72, fent marca personal i marca mínima de repesca pels campionats d’Espanya.

La martorellenca va concloure el Campionat de Catalunya de Proves Combinades amb un total de 4.446 punts, assolint una nova marca personal i, també, el rècord del club en heptatló. Gràcies a tots aquests resultats, es va adjudicar la medalla de bronze en categoria sub-23 i en categoria absoluta. Cascalló assegura que està molt satisfeta, malgrat que “esperava aconseguir 54 punts més per arribar a la mínima d’Espanya, estic contenta perquè és la mínima de repesca i sempre que es millora la marca es pot estar molt feliç”.

El passat 15 i 16 de juny va tenir lloc l’esdeveniment atlètic més important al panorama català: el campionat de Catalunya sub-23 i absolut, celebrat a Estadi d’Atletisme “El Congost” (Manresa). En aquesta competició, Èlia Cascalló va participar en dues proves i ho va fer representant el Martorell Atlètic Club (MAC).

L’atleta martorellenca va començar participant en la prova del salt d’alçada on, en un concurs marcat pel fort vent, va fer un millor salt de 1.54m i va tenir a tocar l’1.58. Amb aquesta marca, Cascalló va aconseguir la quarta posició a la categoria sub-23. Unes hores més tard, l’Èlia va participar en els 800m i en la final ‘B’, acabant amb un gran sprint final, va finalitzar en el quart lloc de la seva categoria, amb un temps de 2:19.96 i a tan sols tres dècimes de segon dels metalls.

Èlia Cascalló explica que “al salt d’alçada no em vaig acabar de notar còmode al concurs. Des dels primers salts no em veia del tot concentrada i no va acabar sent el meu millor dia. En el 800 va ser una bona cursa, amb un ritme al qual estic acostumada i amb un bon final. Estic contenta perquè la marca va ser bona, malgrat no arribar a la tercera posició. Puc estar satisfeta”:

Aquest pròxim cap de setmana (22 i 23 de juny), Èlia Cascalló tornarà a la competició en un “control”, que se celebrarà a Barcelona. La martorellenca participarà en les proves del salt d’alçada i els 800m llisos, on intentarà millorar les seves marques i perfilar alguns detalls de cara al Campionat d’Espanya. Aquest any, la competició estatal es disputarà a Burgos els dies 13 i 14 de juliol.