Dimecres torna el ‘Quedem?’ d’Òmnium, trobada d’intercanvi cultural i ús de la llengua

640
2a edició del 'Quedem?'

Òmnium Pla de Montserrat, amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), organitza aquest dimecres, 29 de maig, a les 19.00h, al Complex Educatiu Torrent de Llops la 4a edició del ‘Quedem?’. És una activitat que aplega nous catalanoparlants i catalanoparlants habituals per fomentar el coneixement mutu i l’intercanvi cultural a través de l’ús de la llengua catalana. Ho farà al voltant d’una taula on es degustaran i s’explicaran plats de la gastronomia dels països d’origen dels participants, en un acte obert a tothom.

Passar una bona estona, conèixer altres cultures, fomentar l’ús del català i, en definitiva, promoure la cohesió social són els objectius del ‘Quedem?’, “un projecte d’Òmnium que s’estén per tot el territori, i que a Martorell va iniciar-se el 24 de novembre de 2016 amb una visita a El Progrés”, com explica el president d’Òmnium Pla de Montserrat, Jordi Gibert. Les altres tres edicions (2017, 2018 i 2019) ja van ser al voltant d’una taula “degustant la gastronomia dels països d’origen de tots els participants”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Pla de Montserrat

És previst que aquesta trobada entre nous catalanoparlants i catalanoparlants habituals compti amb una trentena de participants: “Són tan socis d’Òmnium com alumnes que estudien la llengua al Servei Local de Català i membres de l’associació cultural Al Basma”, apunta Gibert.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Pla de Montserrat

El president considera que és una excel·lent manera de “passar una bona estona, parlar de plats, d’ingredients, de receptes, d’orígens i una manera de coneixe’ns els uns als altres tot utilitzant el català”. I destaca que “sovint les persones que estan aprenent el català tenen difícil de practicar-lo en el seu entorn. Nosaltres els generem aquest espai de confiança on poder utilitzar-lo de manera natural”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Pla de Montserrat

Gibert recorda que “l’acte obert a tothom. L’únic requisit és voler passar una bona estona, tastar diferents plats, conèixer la gastronomia dels martorellencs nascuts fora del nostre país i practicar la llengua. Hi esteu tots convidats”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Pla de Montserrat

El ‘Quedem?’ l’impulsa Òmnium Cultural des del 2006 amb l’objectiu de fomentar la cohesió entre les persones que viuen a Catalunya a través d’activitats culturals que fomenten el coneixement de l’entorn i la interrelació entre els participants: assistència a concerts, visites a museus, exposicions i patrimoni artístic, recorreguts per les ciutats, etc.

És un programa de llengua, lleure i cohesió social que ofereix, de manera gratuïta, una gran varietat d’activitats perquè totes les persones que viuen a Catalunya, independentment de la seva procedència, puguin conèixer-se i relacionar-se alhora que participen d’activitats del seu entorn.