Quaranta caminaires martorellencs tanquen a Prats de Lluçanès el Cicle de Passejades

563
Cicle Passejades Gent Gran Prats de Lluçanès

Unes quaranta persones de Martorell s’han desplaçat aquest dijous a la població de Prats de Lluçanès per participar en la quarta i darrera sortida del Cicle de Passejades per a la Gent Gran de la Diputació de Barcelona. Els caminaires martorellencs s’han trobat amb altres participants de les localitats de Sant Celoni, Castelldefels i els amfitrions. Tots han fet una circular de 10 quilòmetres i han compartit un dinar de germanor.

Punt i final al Cicle de Caminades del present curs. Després d’haver encetat el cicle a Sant Celoni (21 de novembre) i de continuar a Castelldefels (16 de gener) i Martorell (21 de febrer), ara tocava tornar la visita als representants de Prats de Lluçanès. L’expedició martorellenca s’ha desplaçat fins la capital del Lluçanès en autocar, amb l’acompanyament de dues monitores del Departament d’Esports de l’Ajuntament.

“La ruta ha estat una circular amb inici i final al Pavelló de Prats de Lluçanès i d’una longitud de 10 quilòmetres, majoritàriament per pista forestal, tot i que en alguns trams també sobre asfalt”, detalla Enric Gotsens, responsable del Cicle a Martorell. Després de la caminada, tots els assistents han participat en un dinar de germanor, acompanyat de ball, abans de tornar cap a casa.

Enric Gotsens, responsable del Cicle de Passejades

Encara queda una cita del Cicle de Passejades per a la Gent Gran: la gran festa de cloenda, que tindrà lloc a les Franqueses del Vallès els dies 7, 8 i 9 de maig. Gotsens explica que “es fa en tres dies degut al gran nombre de poblacions que hi participen” -prop d’un centenar, en la present edició-.

En el cas de Martorell, explica, “el nostre torn serà el dimecres 8 de maig”. En aquesta cita hi podran assistir “totes aquelles persones grans que hagin anat a 3 o les 4 caminades del cicle actual. Ben aviat anirem informant de l’obertura de les inscripcions”.

Enric Gotsens, responsable del Cicle de Passejades

El Cicle de Passejades per a la Gent Gran el promou la Diputació de Barcelona. Va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats. Per això, se’ls proposen uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies que oscil·len entre 8 i 10 quilòmetres. L’activitat és oberta a persones d’entre 63 i 85 anys.