Gran èxit de participació a la Setmana de la Lactància en la seva vuitena edició

649
‘Música per a nadons’

Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, divendres passat va cloure amb èxit de participació la Setmana de la Lactància Materna, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord.

Les diferents activitats que s’han celebrat paral·lelament a diferents poblacions de l’àrea d’influència de la FHSJDM com Martorell, Abrera, Esparreguera, Masquefa, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca han tingut una gran assistència.

Durant tota la setmana, s’han fet tot tipus de tallers, xerrades, col·loquis i exposicions entre d’altres activitats. A Martorell, el 16 d’octubre es va fer l’acte inaugural a la plaça de les Cultures amb la participació del Banc de llet materna, pintacares i pintapanxes, racó de contes, parada amb roba i joguines per a nadons, estands amb productes de lactància per a la mare i música.

El 17 octubre, al Complex Educatiu Torrent de Llops es va fer la xerrada ‘Actuació davant d’asfixia, ennuegament del lactant’ amb Femi López, infermera pediàtrica del CAP de Martorell. I el taller ‘Massatge per a nadons’ amb Idoia Bonet, llevadora de CatSalut, a l’ASSIR Baix Llobregat Nord (carrer de Puig del Ravell, 10).

El taller de ‘Música per a nadons’ de 9 a 36 mesos es va duu a terme el 18 octubre a l’Escola Municipal de Música de Martorell (EMM) a càrrec de la professora Anna Roig. A més, a la Biblioteca Francesc Pujols es va presentar el llibre Sóc mare de Mercè Bonastre i Rosa Grau .

El 19 octubre es va convocar a El Círcol la xerrada ‘El sòl pelvià en el post part. La sexualitat després del part’ amb Anna Fusalba, fisioterapeuta del sòl pelvià, especialista en uroginecologia, fisiosexologia i obstetrícia. A la Llar d’Infants Les Torretes va tenir lloc una xerrada sobre ‘Alimentació i lactància’ amb Mireia Cabrera, dietista i nutricionista del CAP de Martorell.

El 20 octubre es va gaudir del taller ‘Natació per a nadons’ amb Esther Vela, monitora d’Esports Complex Esportiu La Vila de Martorell. A la Biblioteca es va presentar el llibre Mucha teta d’Alba Padró, consultora en lactància materna, professora universitària, autora, divulgadora i cofundadora de l’aplicació sobre lactància LactApp.

El 21 d’octubre va ser el torn pel taller de ‘Pilates amb nadons’ a càrrec de Marta Cabello, fisioterapeuta especialitzada en l’esport i en el sòl pèlvic al Centre Fisiosalut (carrer de Puig del Ravell, 53). La cloenda va ser la taula rodona ‘Lactància i emocions’ a la Biblioteca amb Marina Rinaldi, doula, acompanyant maternal i promotora de salut femenina, Ainoha Brantuas, psicòloga referent de Benestar Emocional al CAP de Martorell, i Mercè Collell, psicòloga clínica i psicoanalista.

Totes les activitats programades han tingut l’objectiu comú de fomentar l’alletament matern. Des de la FHSJDM es valora molt positivament l’acceptació que ha tingut aquesta vuitena edició i s’espera que la propera, superi l’actual i s’aconsegueixi encara una major implicació de tota la població.

Amb el lema ‘Impulsem la lactància materna. Recolzant i educant’, l’Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna (WABA, en anglès) organitza cada any des del 2002 la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Enguany, s’ha centrat en enfortir la capacitat que tenen els diferents àmbits implicats en protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en diferents nivells de la societat.